Primăria Capitalei anunţă o staţie de alimentare a maşinilor electrice

de:
19 aug. 2013
0 Afișari
Primăria Capitalei anunţă o staţie de alimentare a maşinilor electrice

Municipalitatea bucureşteană precizează, într-un comunicat remis luni agenţiei MEDIAFAX, că doreşte şi susţine promovarea transportului cu vehicule electrice, date fiind consecinţele benefice pentru calitatea mediului din Capitală.

Astfel, PMB a demarat un proiect pilot privind realizarea primei staţii de alimentare a vehiculelor electrice destinate transportului public şi privat.

Staţia va fi realizată în cadrul unui parteneriat prin care investitorul va suporta costurile de realizare a acesteia, iar municipalitatea va pune la dispoziţie, într-o parcare publică, amplasamentul pentru realizarea acesteia, se precizează în comunicat.

„În urma experienţei acumulate în urma acestui proiect pilot, municipalitatea va demara un proiect mai amplu privind stimularea vehiculelor electrice în Capitală, în special a vehiculelor taxi, pe principiul utilizării la capacitate maximă a investiţiilor private”, mai arată PMB.

Municipalitatea argumentează aceste demersuri prin faptul că „în aproape toate marile capitale se pune problema realizării unei flote de maşini ecologice, în special pentru transportul urban, fiind avute în vedere inclusiv vehiculele pentru transport in regim de taxi”.

„În acest sens, reamintim că vehiculele taxi sunt deţinute de către operatori, în baza unei investiţii proprii a acestora, şi, în nicio situaţie, acestea nu sunt achiziţionate de către autoritatea locală”, mai arată PMB.

Precizările pe acest subiect, explică PMB, sunt făcute în urma unor informaţii apărute în presă privind o intenţie a municipalităţii de a achiziţiona vehicule pentru transport public electrice.

Cookies