Premieră în Bucureşti: se schimbă sistemul de reabilitare termică a blocurilor. VEZI LISTELE

de:
08 mart. 2013
0 Afișari
Premieră în Bucureşti: se schimbă sistemul de reabilitare termică a blocurilor. VEZI LISTELE

După cum a precizat pentru B365.RO primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, de noile lucrări de reabilitare termică vor beneficia aproape 39.000 de proprietari de apartamente din cele 597 de blocuri incluse în programul de anvelopare. 

„Am avut întâlnire cu proiectanţii şi am decis să introducem câteva lucrări noi menite să sporească confortul locatarilor şi, în acelaşi timp, să scadă costul facturilor la întreţinere. Este vorba despre instalarea unor dispozitive de reglare a energiei termice care se montează pe bloc sau pe scară, după caz, pentru o mai bună rentabilizare a costurilor. În plus, acolo unde este cazul, centralele termice de bloc (n.r. – nu cele individuale de apartament) vor fi înlocuite cu unele noi, mult mai performante pentru a putea reduce consumul de gaz şi, implicit, factura la utilităţi”, a declarat pentru B365.RO primarul Neculai Onţanu. Noile lucrări urmează să fie executate pe lângă cele standard de instalarea termosistemul exterior, înlocuirea tâmplăriei cu termopan şi izolarea pe acoperiş ori a ţevilor de la subsol. 

Conform sursei citate, în cadrul noului program de reabilitare termică urmează să fie reparate şi trotuarele de protecţie din jurul blocurilor pentru a evita infiltrarea apei la subsol. În plus, edilul Sectorului 2 susţine că va reabilita termic şi parterul blocurilor, chiar şi acolo unde funcţionează magazine private, costurile pentru patroni urmând să fie reduse aproape la jumătate faţă de până acum. „Societăţile comerciale trebuiau să plătească pentru părţile comune din terasă, subsol şi faţada blocului, ceea ce era foarte mult. Acum, am scos faţada din costurile totale şi, astfel, preţul se reduce aproape cu 40-50%”, a explicat Onţanu. 

Care sunt blocurile incluse în noul program de reabilitare termică

Edilul Sectorului 2 a menţionat că după introducerea noilor tipuri de lucrări costurile totale plătite de administraţia locală nu vor fi majorate, indicatorii tehnico-economici fiind aceiaşi cu cei aprobaţi deja de Consiliul Local Sector 2. „Lucrările de reabilitare termică vor începe în a doua parte a acestui an şi vor dura între 4, 6 şi 8 luni, în funcţie de imobil. Blocurile mici vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an, iar cele mari vor fi gata în semestrul I din 2014”, a specificat Onţanu. 

Cele 597 de blocuri incluse în noul program de reabilitare termică totalizează circa 39.000 de apartamente, potrivit datelor centralizate de administraţia locală şi au fost construite în perioada 1953-1990. Lucrările de anvelopare au fost împărţite în 12 loturi şi urmează să fie executate în zonele:  

1. Floreasca (56 blocuri – 3.346 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

2. Ştefan cel Mare (57 blocuri – 3.517 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

3. Vergului-Dobroieşti (51 blocuri – 3.591 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

4. Fundeni (48 blocuri – 2.869 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

5. Floreasca (58 blocuri – 4.336 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

6. Teiul Doamnei (47 blocuri – 3.415 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

7. Doamna Ghica (48 blocuri – 2.519 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

8. Calea Moşilor (43 blocuri – 3.364 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

9. Iancului (60 blocuri – 3.677 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

10. Chişinău (63 blocuri – 4.495 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

11. Pantelimon (45 blocuri – 3.046 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

12. zona protejată (21 blocuri – 830 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

Cookies