ESENTIAL

Premieră in Bucuresti: centre de terapie chinezeasca si aparat pentru tratarea diabetului

Cele două centre de terapie și medicină tradițională chineză vor fi deschise pentru public începând de luni. 

La aceste centre bucureștenii pot beneficia de mai multe proceduri din terapia și medicina chineză, printre care masaj terapeutic, presopunctură, hidroterapie, terapia cu foc. Aceste proceduri vor fi realizate de profesioniști în domeniu, din China. În niciun alt salon sau centru din București nu mai sunt medici chinezi care efectuează aceste proceduri, așa că vorbim de o premieră pentru Capitală. Pentru masaj terapeutic a fost adus profesorul chinez Song, care era angajat la un spital din Varna, Bulgaria. 

Bucureștenii vor putea beneficia, la cele două centre, de un aparat pentru tratarea și vindecarea diabetului prin intermediul undelor magnetice, care a fost inventat de profesorul Wang Shijie. Profesorul îi va asista pe pacienții care vin la centre.

„Aparatul are la bază producerea unui tip de energie care se aplică asupra unor centri energetici ai organismului uman, aceiași care se folosesc și în tratamentele prin acupunctură. Energia magnetică produsă în aparat acționează în mod benefic asupra circulației la nivelul pancreasului și îmbunătățește funcțiile de reproducere a celulelor din pancreas, în felul acesta pancreasul putând să atingă un nivel normal de secreție a insulinei”, a explicat profesorul Wang Shije, specialist în medicină tradițională chineză, inventator al aparatului. Astfel, aparatul are efecte benefice asupra înlăturării complicațiilor diabetului. 

Aparatul folosește principiul „tratament intern și extern simultan” ceea ce înseamnă administrarea de suplimente nutritive pentru menținerea sănătății, asociată cu aplicarea terapiei organismelor verzi. Astfel se poate înlocui dependența bolnavilor de medicamente pentru scăderea glicemiei. Wang Shije a primit ca premiu pentru invenția sa o statuetă de aur. 

Unul din medicii specialiști, profesorul Târgoviște, a precizat că acest aparat nu poate vindeca diabetul, doar poate să-i amelioreze efectele, diabetul fiind o boală incurabilă. 

O ședință cu acest aparat costă 10 – 15 lei, dar bucureștenii care locuiesc în Sectorul 6 și au un venit sub 700 lei beneficiază gratuit de ședințe. Oamenii bolnavi de diabet trebuie să facă 10 – 12 ședințe cu acest aparat, în funcție de gravitatea bolii.

Controlul la cele două centre este gratuit. Astfel, oamenii se duc, află ce boli au și văd dacă au nevoie de ședințe de terapie.

În centru sunt opt aparate pentru tratarea și vindecarea diabetului. Un aparat costă între 700 și 1500 de euro, în funcție de complexitate. Aparatul este în teste, atât în România, cât și în alte țări. O ședință durează 20 de minute.

Centrele sunt deschise zilnic, de la 9.00 până la 18.00. 

Invităm toți cetățenii să vină și să beneficieze de serviciile din acest centru. Acest eveniment face parte din multitudinea de servicii pe care locuitorii Sectorului 6 le va găsi în această locație. Primăria va face tot ce va putea pentru ca serviciile sociale din Sectorul 6 să se ridice la nivelul așteptărilor„, a declarat viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button