LA MINE-N CARTIER

Premieră în București: aparate de joacă pentru copiii cu dizabilități

În cadrul ultimei şedinţe operative, printre discuţiile purtate cu directorii Autorităţii Locale Sector 4, Primarul Cristian Popescu-Piedone a dispus elaborarea unui plan de acţiune privind demararea curăţeniei de primăvară. 

Referitor la acest subiect, Edilul a avut o iniţiativă inedită: a decis că odată cu igienizarea şi salubrizarea locurilor de joacă de pe raza Sectoului 4, în perimetrul acestora să fie montate aparate special adaptate pentru micuţii cu dizabilităţi locomotorii.

În acest sens, au fost identificate soluţii tehnice prin care vechi aparate să fie adaptate în aşa fel, încât să permită accesul copiilor care se confruntă cu astfel de probleme.

„Până acum, nimeni nu s-a gândit la copiii cu dizabilităţi, condamnaţi să privească triști de pe margine cum se joacă cei de vârsta lor. Pentru mine, ei sunt normali şi merită şansa de a avea o copilărie normală. În acest moment, suntem în faza de rebrenduire a respectivelor aparate, acestea urmând a fi amplasate în locaţii pe care le voi discuta cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4. Astfel, vom consulta baza de date, pentru a identifica cele mai apropiate locaţii de domiciliile copiilor care se confruntă cu astfel de probleme. În respectivele perimetre vom amenaja şi rampe, care să faciliteze accesul micuţilor în spațiul de joacă. Sper ca exemplul pe care îl oferă astăzi Sectorul 4 să fie urmat de cât mai multe Autorităţi Locale” (Cristian Popescu- Piedone, Primarul Sectorului 4).


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button