Premieră absolută la București: Stadionul Rapid-Giulești își schimbă numele. Pariu că-i vei reține noul nume!

25 oct. 2022
12691 Afișari
Premieră absolută la București: Stadionul Rapid-Giulești își schimbă numele. Pariu că-i vei reține noul nume!
Premieră absolută la București: Stadionul Rapid-Giulești își schimbă numele. Pariu că-i vei reține noul nume! Sursa foto: Facebook/ Constructii Erbasu

La București vom avea parte de o premieră în sportul românesc. Începând de luna viitoare, stadionul Rapid-Giulești își schimbă numele. În luna septembrie a fost organizată o licitație publică, iar arena va purta numele unui sponsor privat.

Stadionul Rapid-Giulești își schimbă numele

Rapid-Giulești va fi primul stadion din România care va purta numele unui sponsor privat, după modelul altor mari stadioane din lume, anunță gsp.ro.

Astfel, „casa” Rapidului de lângă Podul Grant, care acum se numește Rapid-Giulești, se va numi Superbet Arena – Giulești.

În septembrie s-a organizat o licitație publică, casa de pariuri a câștigat, iar contractul între Superbet și Clubul Sportiv Rapid a fost semnat de curând.

Compania de pariuri este și sponsor al echipelor de fotbal, de handbal și de volei feminin, plus baschet masculin ale clubului.

Rebranding total al arenei

Înțelegerea între părți este pentru următorii 5 ani, iar Superbet va achita în fiecare an suma de 600 de mii de euro către Clubul Sportiv Rapid. Arena va fi schimbată atât la interior, cât și la exterior.

Astfel, clubul din Giulești și-a asigurat o parte importantă a cheltuielilor pentru întreținerea stadionului, care ar fi, potrivit unor estimări parțiale, la aproximativ 800 de mii de euro/an. Inaugurarea arenei cu noua denumire, ar urma să fie făcută în curând, cel mai probabil la mijlocul lunii noiembrie.

„Cu acest parteneriat, dar și cu celelalte sume pe care le încasează din diverse închirieri, Clubul Sportiv Rapid ar ajunge să își acopere cheltuielile de întreținere cu arena. Ar fi primul care ar reuși asta, în condițiile în care celelalte au probleme mari cu acoperirea acestor costuri”, declară sursele GSP.

Articolul complet poate fi citit AICI.

Cookies