Dispar hipermarket-urile Real din România

de:
21 mart. 2013
3 Afișari
Dispar hipermarket-urile Real din România

„Autoritatea de concurenţă va evalua operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice”, a anunţat joi Consiliul Concurenţei. 

Auchan România este membră a Grupului Auchan, ce activează pe piaţa comercializării cu amănuntul de produse alimentare şi nealimentare de consum curent în 12 ţări.

Real România este membră a grupului Metro, grup prezent în sectorul comerţului cu amănuntul şi cu ridicata de produse de alimentare şi nealimentare în mai multe ţări.

Persoanele interesate să prezinte eventualele observaţii sau puncte de vedere în legătură cu tranzacţia dintre Real Hypermarket şi Auchan pot face acest lucru până pe 29.03.2013, prin fax, la nr. 021.405.45.10, prin e-mail: [email protected] sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr.1, Corp D1, Sector 1, Bucureşti, Cod Poştal 013701, Oficiul Poştal nr.33.

Potrivit unor surse din piaţa financiară, preţul de achiziţie al Real de către francezii de la Auchan s-ar putea situa la circa 900 de milioane de euro. Metro analizează de mai mult timp vânzarea operaţiunilor Real, partea unui proces de schimbare a strategiei grupului.

Lanţul francez de hipermarketuri Auchan, controlat de familia Mulliez, vizează achiziţia a 95 de magazine Real în România, Polonia, Rusia şi Ucraina.

Metro deţine în România 32 de magazine Metro Cash & Carry şi 24 de hipermarketuri Real. Din cele 24 de hipermarket-uri Real, Auchan va prelua 20, cu excepţia celor din Arad, Constanţa Nord, Oradea Episcopia Bihorului şi Suceava.  

Patrick Espasa, francezul care, după implementarea tranzacţiei prin care Auchan va cumpăra 20 de magazine Real, va deveni unul dintre puţinii manageri din România care au în subordine peste 10.000 de angajaţi. Potrivit ZF, acesta spune că intenţia grupului este de a menţine locurile de muncă în noul grup format şi pregăteşte un nou sediu în Drumul Taberei, pe terenul fostei fabrici Tricodava, unde vor fi integrate operaţiunile „din afara hipermarketurilor”.

Cookies