Prejudiciu imens, cauzat de un patron de videochat din București. Inculpatul a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală

23 iul. 2022
1467 Afișari
Prejudiciu imens, cauzat de un patron de videochat din București. Inculpatul a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală
Prejudiciu de 2 milioane de euro, cauzat de un patron de videochat din București. Inculpatul a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală | Foto simbol: Unsplash

Un patron de videochat din București a fost trimis în judecată deoarece nu a plătit sumele pe care le datora statului. Omul de afaceri a obținut profituri de 11 milioane de dolari, însă nu a plătit nici o taxă.

Un patron de videochat din București, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Un patron de videchat, ce deținea mai multe studiouri prin București, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului General. Motivul pentru care magistrații au luat această decizie, este că omul de afaceri a comis infracțiunea de evaziune fiscală, conform Antena 3.

Acesta nu și-a plătit taxele și impozitele datorate și a creat astfel statului un prejudiciu de aproape 2 milioane de euro.

După cum a fost transmis print-un comunicat de presă, în perioada 2010-2015, inculpatul a coordonat activități de videochat. Acestea erau desfășurate de mai multe femei, în imobile din Capitală. Iată unde se aflau studiourile:

  • Piața Unirii,
  • Piața Universității,
  • Crângași,
  • Piața Obor,
  • Piața Iancului,
  • Calea Moșilor,
  • Piața Romană.

Inculpatul a încasat în această perioadă în conturile din România, Ungaria, Bulgaria și în conturile pe care era împuternicit suma totală de 10.491.761 dolari și 1.200.416 euro (40.298.709 echivalent în lei).

Conturile i-au fost blocate

Veniturile uriașe, pe care le-a încasat bărbatul, nu au fost declarate către organele fiscale. Astfel că, prejudiciul ce a fost creat bugetului de stat prin comiterea acestei infracțiuni de evaziune fiscală a ajuns la suma totală de 8.664.209 lei (echivalentul a 1.983.247 euro, la un curs de schimb mediu de 4,3687 euro/lei)

Din această sumă:

  • 6.447.794 lei reprezintă impozit pe venit,
  • 2.216.415 lei reprezintă contribuția de asigurări sociale de sănătate.

În încercarea de a recupera imensul prejudiciu ce a fost creat de inculpat, autoritățile au dispus măsuri asiguratorii pe mai multe conturi bancare. De asemenea, au fost dispuse măsuri asiguratorii și pe bunuri mobile și imobile.

Pe parcursul urmăririi penale a fost necesară desfășurarea unor activități de cooperare internațională, în vederea obținerii datelor bancare din Bulgaria și Ungaria, a unor expertize și constatări contabile judiciare, tehnico-ltiințifice, precum și audierea unor martori.

Cookies