Preînscriere online pentru admiterea la studii universitare de licenţă şi master la Universitatea Bucureşti

03 mart. 2021
59 Afișari
Preînscriere online pentru admiterea la studii universitare de licenţă şi master la Universitatea Bucureşti

Elevii de clasa a XII-a şi studenţii în ani terminali care îşi doresc să continue studiile la Facultatea de Ştiinţe Politice a UB se pot preînscrie online pentru admiterea la studii universitare de licenţă şi master. Etapa de preînscriere a fost deschisă luni, 15 februarie 2021 şi se va încheia sâmbătă, 15 mai 2021.

Pentru preînscriere, viitorii studenţi şi masteranzi trebuie să depună online o scrisoare de intenţie de aproximativ 500 de cuvinte, redactată în limba programului de studiu ales (română, engleză sau franceză) care să reflecte interesul pentru domeniul de studii, precum şi adecvarea proiectului intelectual la profilul FSPUB.

În cazul în care un candidat se înscrie la mai multe programe de studii, va trebui să redacteze câte o scrisoare pentru fiecare dintre acestea, în limba de funcţionare a programului de studiu. Pe lângă scrisoarea de intenţie, candidaţii trebuie să completeze formularul disponibil aici şi să anexeze, în funcţie de specificul ciclului pentru care aplică (licenţă sau master), documentele menţionate aici, la secţiunea Dosarul de concurs.

De asemenea, pentru a veni în întâmpinarea interesului candidaţilor la admitere, Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti le pune la dispoziţie pe site-ul propriu, www.fspub.unibuc.ro/admitere, informaţii detaliate despre procedura de preînscriere, precum şi despre programele de studii oferite, numărul de locuri sau oportunităţile vieţii de student la FSPUB.

Nu în ultimul rând, membrii Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti desfăşoară, în perioada 15 februarie – 15 mai 2021, campanii online de informare în licee. Informaţii despre modalitatea de înscriere a liceelor în campania de informare pot fi solicitate de persoanele interesate la adresa de mail [email protected].

Înfiinţată în anul 1991, Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti propune studenţilor cursuri în limba română, engleză şi franceză, susţinute de cadre didactice cu o bună reputaţie naţională şi internaţională şi cu studii în universităţi prestigioase din Franţa, Belgia, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Italia şi România.

Astfel, un viitor student poate opta pentru programul de Ştiinţe Politice, disponibil în română, engleză şi franceză, pentru programul de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, disponibil în limba engleză sau pentru cel de Studii de Securitate, limba română ca limbă de predare.

Pentru masteranzi, Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti pune la dispoziţie două programe în limba engleză, „Comparative politics” şi, respectiv, „International Public Affairs”, programul în franceză „Politique en Europe”, organizat împreună cu Ecole des hautes etudes en sciences sociales Paris (EHESS Paris) şi trei programe de master în română: Studii Europene, Politica Egalităţii de Şanse şi Relaţii Internaţionale.

Absolvenţii Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti au cariere de succes. Actualmente, trei din cei patru secretari de stat din Ministerul de Externe sunt absolvenţi ai FSPUB. Foştii studenţi au ocupat numeroase alte demnităţi publice: unii au devenit miniştri sau deputaţi europeni, alţii sunt ambasadori ori funcţionari în instituţiile europene – la Parlament, la Comisie sau la Consiliul UE -, unii au îmbrăţişat angajarea civică – în ONG-uri sau fundaţii -, alţii lucrează în presă ori în corporaţii, în primării sau agenţii ale statului, în importante universităţi sau centre de cercetare din lume.

Universitatea din Bucureşti va comunica în mod constant informaţii cu privire la admiterea din această sesiune pe website-ul dedicat admiterii: www.admitere.unibuc.ro şi pe conturile de Facebook, Instagram şi YouTube.

În plus, candidaţii sunt sfătuiţi ca, în funcţie de opţiuni, să urmărească şi website-urile sau paginile de pe conturile de socializare ale facultăţii/facultăţilor care îi interesează, pentru a fi la curent cu informaţiile utile privitoare la admitere.

Cookies