Pregătiți-vă de programare pe platformă. O nouă tranșă importantă de vaccinuri Pfizer ajunge luni în România. Cum vor fi împărțite

19 apr. 2021
135 Afișari
Pregătiți-vă de programare pe platformă. O nouă tranșă importantă de vaccinuri Pfizer ajunge luni în România. Cum vor fi împărțite

O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech ajunge luni în România, conform unui anunț al Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit unui comunicat remis luni, este vorba despre 511.290 de doze de Pfizer. Acestea vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Cum vor fi împărțite dozele de Pfizer

Dozele vor fi distribuite după cum urmează:

* Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 146.250 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Braşov – 64.350 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Cluj – 62.010 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 74.880 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Craiova – 54.990 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 58.500 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Timişoara – 50.310 doze.

Câte doze de Pfizer a primit România până acum

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 3.886.019 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 3.362.997 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, precizează CNCAV.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Cookies