Pregătiți pentru Semimaratonul și Maratonul București? Cursele revin la datele tradiționale, spun organizatorii

30 mart. 2022
129 Afișari
Pregătiți pentru Semimaratonul și Maratonul București? Cursele revin la datele tradiționale, spun organizatorii
Alexandru Corneschi-Campionul Național al României la Maraton, 2021. Credit: PhotoRun Romania

Atât Semimaratonul, cât și Maratonul București revin la datele cu care au fost obișnuiți alergătorii, după ce în anul 2021 au fost mutate în toamnă, anunță organizatorii. De asemenea, anul acesta revin și cursele copiilor.

Pregătiți pentru Semimaratonul și Maratonul București?

Bucharest Running Club anunță că Semimaratonul și Maratonul București revin la datele tradiționale. Amintim că, anul trecut, cursele au fost mutate în toamnă, din cauza pandemiei de coronavirus.

Astfel, OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON va avea loc în zilele de 7 și 8 mai 2022, iar Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON va avea pe loc în zilele de 8 și 9 octombrie 2022.

De asemenea, începând cu acest an, revin cursele copiilor în cadrul Semimaratonului și Maratonului București. Aceste curse se desfășoară în mod gratuit, iar timpii nu vor fi înregistrați și nu vor exista clasamente. Astfel, copiii vor avea ocazia să-și însușească valori prin sport precum: corectitudine, inițiativă, dar și încrederea în forțele proprii.

Bine de știut pentru alergătorii din Ucraina: organizatorii anunță că, în semn de solidaritate, alergătorii ucraineni vor avea gratuitate la înscriere, indiferent de cursa aleasă.

Bucharest Running Club începe anul acesta un parteneriat cu GivenGain.com, care vine în sprijinul alergătorilor și al cauzelor susținute cu beneficiul unei expuneri internaționale considerabile. Astfel, cursele se alătură evenimentelor importante care folosesc deja această platformă, dintre care: Maratoanele de la Boston, New York, Chicago, Londra, Paris, Atena.

Alergătorii care participă la evenimentele #RunInBucharest

Organizatorii evenimentului au realizat un studiu împreună cu Quantix Marketing Insights. Obiectivul a fost acela de a înțelege mai bine care sunt motivele alergătorilor care participă la evenimentele #RunInBucharest, dar și care este satisfacția lor față de mai multe aspecte ale curselor. Iată câteva concluzii:

  • în ceea ce privește etapele de pregătire a evenimentelor: nivelul de satisfacție este unul ridicat pentru fiecare atribut evaluat (procesele de înregistrare, promovarea atât online, cât și offline, ridicarea kitului de concurs, site-ul evenimentelor, paginile de social media, tricoul);
  • în timpul curselor, alergătorii apreciază cel mai mult sprijinul voluntarilor, serviciile de prim ajutor și traseul;
  • la finalul curselor, alergătorii apreciază cel mai mult exactitatea procesului de cronometrare, medalia, dar și cum este organizată zona de Sosire.
Cookies