ÎN BUCUREȘTI

Pregătiți de plajă? CFR Călători introduce un nou tren pe ruta Constanța-București

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători introduce de luni în circulație un nou tren Constanța-București.

Un nou tren pe ruta Constanța-București

Este vorba de noul tren InterRegio 1684, potrivit unui comunicat de presă al CFR.

Acesta va pleca de luni până vineri din Constanța la ora 07:00 și va ajunge în stația București Nord la ora 09:17.

„Alături de trenurile cu plecare din Constanța la ora 05:30 și 08:20 și prin noua variantă de ora 7:00, ce reprezintă o oră de plecare ce se pliază perfect pe nevoile de transport ale celor care au treabă de o zi în Capitală, oferim mai multe opțiuni pentru deplasarea de la Constanța la București.

În plus, pe lângă faptul că parcurge distanța în 2 ore și 17 minute și realizează sosirea la o oră convenabilă în București, IR 1684 asigură mobilitatea și pe secții secundare prin legături potrivite din Ciulnița (sosire 08:17), spre/dinspre reședințele de județ Slobozia și Călărași. Trenul este format din vagoane moderne și confortabile, modernizate în anul 2020”, potrivit CFR Călători.

Oferta de transport feroviar este deficitară

Oferta de transport feroviar dintre Constanța și București rămâne deficitară, chiar și după introducerea în circulație a acestui tren, se arată în același comunicat de presă al CFR.

„Astfel, între orele 8:20 și 13:00 nu pleacă niciun tren din Gara Constanța spre București Nord. Cei care vor să călătorească în acest interval au la dispoziție doar mijloace de transport rutier – autocare și microbuze. Asta în condițiile în care Magistrala 800 este modernizată, iar trenurile pot circula cu viteze de până la 160 km/oră. (A.B.)”, potrivit CFR Călători.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button