Pregătiți de festival? Lights On vine la București. În ce lună se organizează

27 feb. 2021
87 Afișari
Pregătiți de festival? Lights On vine la București. În ce lună se organizează

Vicepimarul Sectorului 2, Alexandra Chirilă, a anunțat, joi, că festivalul Lights On, care a început la Cluj în 2018, ar putea fi organizat și în Capitală.

Despre ce este festivalul Lights On

„Unul din motivele pentru care am vrut să lucrez în administrația publică locală a fost dorința și oportunitatea de a aduce evenimente culturale inovative in sectorul nostru.Pentru ședința de consiliu de azi am pregătit un proiect pentru un astfel de eveniment: Lights On Romania

Lights On este un festival de lumină recunoscut la nivel european, pornit în 2018 în Cluj-Napoca. Prin intermediul unor instalații de lumină produse de artiști români și străini dorim să punem în valoare bogatul patrimoniu local al sectorului și să ne reconectăm cu sectorul și orașul nostru.

Este organizat în lunile decembrie sau ianuarie când zilele sunt scurte tocmai ca să aducă lumină și să ne încurajeze să ne petrecem timp afară”, transmite pe Facebook viceprimarul Alexandria Chirilă.

În sectorul 2 Lights On București ar putea, dacă proiectul este aprobat, să vină în luna decembrie, între 10 și 19.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței de consiliu local

„Vor fi 10 zile în care ne vom bucura de instalațiile luminoase plasate în 9 locuri care vor compune un traseu cultural prin sector. Printre instalațiile propuse sunt și ‘Museum of the Moon’ sau ‘Mi-e dor de tine’ cu răspunsul ‘Și mie’ pus într-un oraș din străinătate creând punți între noi și românii din diaspora”, a mai spus viceprimarul.

Alexandria Chirilă a mai adăugat că festivalul de lumini Lights On Romania face parte din International Light Festivals Organisation alături de alte festivaluri renumite precum La Fête des Lumières, Canary WharfWinter Lights sau GLOW Eindhoven.

Acest festival este unul dintre puținele care pot fi organizate pe timp de pandemie, deoarece nu presupune aglomerări.

„Deci oricare va fi situația pandemică la momentul respectiv, șansele să ne bucurăm de un eveniment cultural și artistic sunt bune. Anul trecut, pe pandemie, a fost vizitat de peste 100.000 de clujeni în condiții de siguranță”, a spus Chirilă.

Chiar dacă e programat abia în iarnă, pregătirile pentru festival încep de pe acum.

„Știu că abia ieșim din iarnă și gândul ne e la primăvară, zile lungi și luminoase, însă Lights On va fi un eveniment cultural care ne va bucura zilele de iarnă și pentru care muncim de acum.

Am încredere în toți colegii mei din consiliul local că vor dori și ei să aducem un astfel de eveniment la noi în sector anul acesta, un an în care suntem cu toții dornici de evenimente și ne dorim să ieșim din vremurile întunecate de pandemie. Să aprindem lumina, zic! Lights On”, a încheiat viceprimarul.

Sursă foto: Facebook/ Lights On Romania

Cookies