Pregătiri pentru Străzi Deschise 2024. Calea Victoriei și alte străzi și bulevarde din București devin pietonale în weekend din 27 aprilie

12 feb. 2024
8767 Afișari
Pregătiri pentru Străzi Deschise 2024. Calea Victoriei și alte străzi și bulevarde din București devin pietonale în weekend din 27 aprilie
Pregătiri pentru Străzi Deschise 2024. Calea Victoriei și alte străzi și bulevarde din București devin pietonale în weekend din 27 aprilie | Sursa foto: Nicușor Dan/FB

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că PMB se pregătește  pentru „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană 2024”.

Unul dintre cele mai populare evenimente outdoor din București va începe, anul acesta, pe 27 aprilie și se va încheia pe 13 octombrie:

Suntem la faza discuțiilor tehnice – stabilim locațiile exacte în care va avea loc evenimentul și punem la punct toate detaliile organizatorice. Timp de 25 de weekenduri, vom fi prezenți în centrul orașului, pe Calea Victoriei, dar și în cartiere, în toate sectoarele.

Anul trecut, mai spune Nicușor Dan, în weekendurile cu Străzi Deschise s-au înregistrat peste un milion de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști.

Strazi Deschise 2024
Străzi Deschise 2024 – start în 27 aprilie

„Străzi deschise – București, Promenadă urbană” este un eveniment organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București și CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

Străzi Deschise 2024 – a patra ediției a promenadei urbane

Cu startul din 27 aprilie, evenimentul outdoor „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” ajunge la cea de-a patra ediție.

Acesta presupune pietonalizarea temporară a unor străzi și bulevarde din zona centrală a Bucureștiului şi, în lunile de vară, din sectoarele Capitalei.

Gândit de PMB, ARCUB, PROEDUS și CREART ca un mijloc de reconectare a locuitorilor din oraş, prin promovarea mersului pe jos şi a activităţilor recreaţionale în spaţiul public, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” le propune anual  bucureştenilor o serie de evenimente artistice şi educaţionale. Acestea sunt organizate pe traseele pietonale în colaborare cu teatrele, instituţiile culturale, operatorii independenţi şi artiştii din Bucureşti. 

Poate vrei să citești și:

Cookies