Pregătește-te pentru vacanța de vară cu un buget redus (P)

08 iun. 2021
15 Afișari
Pregătește-te pentru vacanța de vară cu un buget redus (P)

Setează-ți bugetul pentru vacanță. Te poți relaxa și cu un buget redus, dacă te pregătești din timp. Toată lumea are nevoie de o vacanță din când în când. Având în vedere că ritmul alert cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi, o pauză mică este necesară. Iar o vacanță nu trebuie neapărat să îți facă o gaură în buget. Poți să te relaxezi și cu un buget redus, dacă te pregătești din timp.

Folosind mici artificii, nicio vacanță nu va costa foarte mult. Iar tu te vei întoarce relaxat acasă, gata de muncă.

Înainte de a seta destinația și de a face rezervările trebuie să îți setezi un buget. În cazul în care ai făcut economii pentru această perioadă a anului, îți va fi mai ușor să îți setezi bugetul. Dacă nu te-ai pregătit tot timpul anului pentru vacanță, atunci calculează cât de mulți bani îți rămân în urma plății facturilor și a coșului de cumpărături. Astfel, vei ști cât de mulți bani poți să cheltuiești în vacanță, inclusiv pe transport. Este totuși indicat ca pentru ieșirile exotice să pui bani deoparte din timp.

Urmărește ofertele

În cazul în care nu te-ai trezit cu o săptămână înainte de concediu că trebuie să pleci undeva, cu siguranță poți să cauți oferte pentru cazare și transport, în special dacă vrei să pleci în afara țării. Unele siteuri unde îți poți rezerva biletele de avion îți indică și perioada în care acestea sunt mai ieftine. În cazul cazării, situația e diferită. Însă, trebuie să știi că în afara sezonului prețurile sunt mai mici. Prin urmare, dacă vrei să planifici o vacanță cu buget redus trebuie să cauți bilete de avion din timp și să te orientezi spre perioada extrasezon.

Relaxează-te urban

 

O vacanță reușită nu trebuie să fie neapărat în afara țării, la mare sau la munte. Poți să te bucuri de o vacanță excelentă și în mediul urban. Iar asta înseamnă că vei tăia din costurile de cazare substanțial. Bucureștiul, spre exemplu, este un oraș care are ce oferi indiferent de sezon. Muzee, parcuri, activități în aer liber, târguri, toate sunt pregătite să primească turiști. Infrastructura de transport este accesibilă, ceea ce înseamnă că poți economisi bani și atunci când vine vorba de deplasări. Iar Capitala țării este un oraș pentru toate buzunarele, ceea ce înseamnă că poți să te distrezi chiar și atunci când nu dispui de o sumă foarte mare de bani.

Pregătește-te pentru situațiile imprevizibile, dar nu cumpăra prea multe

Având în vedere că dispui de o sumă limitată de bani, n-o să îți poți permite să iei fiecare masă în oraș și nici să faci cumpărături de peste tot. Prin urmare, trebuie să te pregătești pentru orice situație, cumpărând tot ce ai nevoie din timp, pentru a putea să profiți de oferte. Urmărește cataloagele online Jumbo pentru a găsi reducerile la toate accesoriile și obiectele necesare unei vacanțe mai lungi. Rucsac mic, veselă de plastic ușoară, sticlă de apă, linguri și furculițe, toate acestea îți vor prinde bine atunci când vei vrea să tai costurile pentru a te putea bucura de vacanță.

Orientează-te spre experiențe unice

O vacanță reușită este plină de experiențe unice. De altfel, de ele îți vei aminti peste ani. Prin urmare, ar trebui să investești în experiențe decât în mâncare și cazare. Vizitează tot ce poți, chiar dacă trebuie să plătești intrarea. Du-te în locurile pe care nu le găsești la tine acasă. Bucură-te de natură. Degustă mâncarea locală în taverne locale. Creează experiențe noi pentru a-ți încărca bateriile cu bună dispoziție. În plus, experiențele de cele mai multe ori sunt cel mai puțin costisitoare, deci câștigi pe mai multe fronturi.

Măcar odată pe an ar trebui să te tratezi cu o vacanță. O pauză de la stresul cotidian este chiar indicată. Iar pentru a merge în concediu, nu trebuie să faci împrumut la bancă. Urmărind ofertele online și pregătindu-te din timp îți va fi ușor să organizezi o vacanță excelentă, chiar cu un buget redus.

Cookies