Prefectura Capitalei a câştigat procesul cu Primăria Capitalei privind reînfiinţarea Comisiei locale de fond funciar

de:
06 mai 2011
3 afișări
Prefectura Capitalei a câştigat procesul cu Primăria Capitalei privind reînfiinţarea Comisiei locale de fond funciar

Primarul general a atacat în instanţă, în 2009, ordinului Prefectului nr.162/09.03.2009, prin care subcomisiile de fond funciar din Bucureşti se reînfiinţau la nivelul sectoarelor. Printr-un ordin din 2008, fostul prefect al Capitalei desfiinţa subcomisiile locale de la nivelul sectoarelor şi înfiinţa o singură comisie la nivelul Primăriei Capitalei. Această comisie, însă, nu a reuşit să devină funcţională, activitatea de soluţionare a cererilor de reconstituire a dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, fiind blocată la nivelul municipiului Bucureşti, precizează reprezentanţii Prefecturii.

Imediat dupa emiterea ordinului prin care se reînfiinţau subcomisiile locale de fond funciar de la sectoare, respectiv după 9 martie 2009, activitatea pe fond funciar a fost reluată.

Până în acest moment, au fost adoptate 295 de hotărâri privind fondul funciar şi au fost emise, de către Prefectură, 2.121 de titluri de proprietate prin care li se retrocedează bucureştenilor îndreptăţiţi terenurile, în condiţiile legii, mai spun cei de la Prefectura Capitalei.

Cookies