Prefectul Toni Greblă, pregătit să atace în instanță reglementarea de urbanism a zonei istorice din București, anunță Nicușor Dan. „Asta înseamnă liber la blocuri între case”

05 feb. 2023
239 Afișari
Prefectul Toni Greblă, pregătit să atace în instanță reglementarea de urbanism a zonei istorice din București, anunță Nicușor Dan. „Asta înseamnă liber la blocuri între case”
Prefectul Toni Greblă, pregătit să atace în instanță reglementarea de urbanism a zonei istorice din București, anunță Nicușor Dan. „Asta înseamnă liber la blocuri între case” | Sursă foto: Facebook-Primăria Municipiului București

Nicușor Dan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că prefectul Capitalei, Toni Greblă, intenționează să atace în instanță reglementarea de urbanism a zonei istorice aflată în centrul Bucureștiului.

Toni Greblă, pregătit să atace reglementare de urbanism a zonei istorice din București

Primarul General al Capitalei a informat duminică, 5 februarie 2023, că prefectul se pregătește să atace în instanță luni, 6 februarie 2023, reglementarea de urbanism ce se aplică zonei istorice din oraș, conform Agerpres.

Asta înseamnă, pe scurt, liber la blocuri între case în întreaga zonă istorică a Municipiului București, a declarat Nicușor Dan.

Acest lucru ar însemna că vreme de un an sau doi, cât litigiul va fi în desfășurare, nu vor exista reguli de urbanism în zona respectivă din Centrul Bucureștiului, conform declarațiilor edilului.

Pe lângă asta, în acest context, proiectele de autorizare ce sunt în curs vor fi nevoite să reia procedura de autorizare, de la nivelul certificatului de urbanism.

Primarul a informat că în data de 26 ianuarie prefectul Capitalei, Toni Greblă, a trimis o adresă către PMB, cerând toate documentele legate de ședința Consiliului General din luna decembrie a anului 2000. În respectiva ședință a fost aprobat PUZ-ul zonei constituite protejate.

Respectiva adresă a ajuns la sediul Primăria Municipiului București în data de 1 februarie 2023, anunță edilul Capitalei.

Care este motivul pentru această acțiune în instanță

Nicușor Dan spune prefectul a anunțat că dacă nu îi va fi dată toată această documentație până în data de 6 februarie 2023, va atacat în instanță reglementarea PUZ zone construite protejate. Conform primarului general, motivul a fost următorul: „Pentru că există există suspiciuni în diverse medii”.

Primarul general al Capitalei susține că nu există nici un temei juridic pentru atacarea în instanță a acestor acte.

De ce este important ca noi să ne păstrăm zona istorică? Ca Bucureștiul să existe pe harta turistică și să câștigăm și noi bani așa cum câștigă capitalele europene, a mai declarat Nicușor Dan.

Cookies