Prefectul Toni Greblă, o nouă cerere adresată lui Nicușor Dan: Plantați arbori și arbuști în acord cu angajamentele!

05 oct. 2022
448 Afișari
Prefectul Toni Greblă, o nouă cerere adresată lui Nicușor Dan: Plantați arbori și arbuști în acord cu angajamentele!

Într-o inițiativă instituțională, Toni Greblă, prefectul Municipiului București, vine cu o nouă cerere adresată primarului general Nicușor Dan și primarilor de sector.

Prefectul le cere oficialilor din executivul Bucureștiului să organizeze, în această toamnă și în primăvara viitoare, ample acțiuni de plantare de arbori și arbuști. Greblă menționează că plantarea este în acord cu angajamentele luate pentru protecția mediului și creșterea calității vieții bucureștenilor.

Această nouă solicitare vine la câteva zile după cea în care a cerut acelorași oficiali să ia toate măsurile care se impun pentru îmbunătățirea calității aerului în Municipiul București, în acord cu Planul Integrat de Calitate a Aerului (PICA).

“Solicit primarilor să îmi transmită ce proiecte vor derula în această toamnă și în primăvara următoare pentru transformarea Bucureștiului într-o capitală mai verde și mai curată, în care locuitorii să trăiască într-un mediu prietenos și curat. Încurajez primăriile să desfășoare, în parteneriat cu mediul privat și cu organizațiile nonguvernamentale, acțiuni de plantare de arbori și arbuști, care vor contribui la îmbunătățirea calității aerului în Capitală și la înfrumusețarea orașului”, a declarat prefectul Toni Greblă.

În această toamnă, Prefectura Municipiului București anunță că va derula o primă acțiune de plantare de cireși japonezi, ”în efortul de antrenare a tuturor entităților interesate (primării, ONG-uri, autorități deconcentrate, societăți comerciale, cetățeni) la organizarea, participarea sau sprijinirea de activități ce pot contribui la înfrumusețarea Capitalei.”

Prefectul nu spune unde vor fi plantați cireșii, dar menționează că a avut o întâlnire cu directorul Direcției Silvice, în care s-a stabilit, în limita atribuțiilor, intensificarea activităților de plantare de arbori și arbuști.

“Ne plângem deseori de schimbările climatice, de calitatea aerului, atunci să facem cu toții mai mult pentru mediul înconjurător și pentru orașul nostru, să plantăm mai mulți arbori și arbuști”, a mai spus prefectul Toni Greblă.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a făcut, pe 29 septembrie, un inventar al angajamentelor obligatorii din Planul Integrat de Calitate a Aerului (PICA) în Municipiul București și a întocmit o listă de cereri pe care a adresat-o primarilor Bucureștiului.

Astfel, prefectul de București a solicitat Primarului General și Primarilor de Sector să ia toate măsurile care se impun pentru îmbunătățirea calității aerului în Municipiul București, în acord cu angajamentele asumate de către autoritățile publice locale pentru protejarea populației.

Îți mai recomandăm și:

 

Cookies