Prefectul cere investigarea cazului femeii sfârtecate de maidanezi

de:
27 ian. 2011
0 Afișari
Prefectul cere investigarea cazului femeii sfârtecate de maidanezi

Joi, câinii de pe terenul ADP Sector 5 au fost strânşi de lucrătorii de la ecarisaj.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a solicitat Directiei Generale de Politie a municipiului Bucuresti sa investigheze de urgenta contextul in care o femeie a fost atacata de caini in sectorul 5. Poliţia anunţase de miercuri seară că investighează acest caz.

„Sunt extrem de ingrijorat de lipsa de reactie a autoritatilor, precum si de faptul ca, pe domeniul public, oamenii sunt sfasiati de cainii fara stapan. In cazul de fata, Politia va investiga si va stabili circumstantele producerii acestui eveniment. Nu este insa normal ca un om sa fie mutilat pe viata si nimeni sa nu fie responsabil pentru asta. Ceea ce s-a intamplat este consecinta politicii de relocare a cainilor pe domeniul public, a carei eficienta fata de bucuresteni este zero . In momentul de fata prezenta numerosilor caini fara stapan pe domeniul public reprezinta un real pericol pentru siguranta si sanatatea bucurestenilor.

Devine tot mai evident ca, strangerea animalelor din spatiul public, asa dupa cum prevede foarte clar si legislatia actuala, trebuie sa devina prioritatea municipalitatii » a declarat Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei.

Se pare că hingherii au încercat de două ori să îi strângă pe maidanezii de la ADP Sectorul 5, dar paznicii s-au opus.

“Femeia, în vârstă de 49 de ani, a ajuns la spital marţi dimineaţă. Era în stare foarte gravă, avea traumatisme severe, coaste rupte, umăr dislocat, pneumotorax şi plăgi muşcate pe tot corpul – scalp, mâini, torace, spate şi picioare. Erau plăgi muşcate adânci. Mai mult, femeia era în şoc hipotermic şi hemoragic”, a declarat medicul primar ATI Virginia Bărbulescu.

Pacienta a fost operată, iar după intervenţia chirurgicală, care a durat patru ore, a fost dusă în Secţia ATI a Spitalului “Bagdasar-Arseni”, în prezent starea acesteia find critică, a mai spus medicul.

În jurul orei 19.00, femeia a făcut un stop cardio-respirator, medicii reuşind să o resusciteze.

Prefectul s-a declarat de acord cu opţiunea eutanasierii câinilor vagabonzi, în lipsa unei alte metode eficiente.

Cookies