Prefectul Capitalei spune că masca de protecție ar putea să devină iar obligatorie pe stradă în București. Pentru început, doar în apropierea școlilor

05 sept. 2021
1111 afișări
Prefectul Capitalei spune că masca de protecție ar putea să devină iar obligatorie pe stradă în București. Pentru început, doar în apropierea școlilor
Prefectul Capitalei spune că masca de protecție ar putea să devină iar obligatorie pe stradă în București. Pentru început, doar în apropierea școlilor

Prefectul Capitalei spune că masca de protecție ar putea să devină iar obligatorie pe stradă în București. Pentru început, acesta explică faptul că măsura ar putea fi luată doar în apropierea școlilor, începând din 13 septembrie. Situația pandemică se complică de la zi la zi în România.

Vine toamna și odată cu ea crește și numărul de cazuri de COVID-19, motiv pentru care masca de protecție ar putea deveni din nou obligatorie pe stradă în București. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a transmis duminică, în cadrul unui interviu la Antena 3, că masca de protecție ar putea deveni obligatorie din nou în apropierea școlilor din Capitală, cum s-a întâmplat și anul trecut. Noua măsură ar putea intra în vigoare din 13 septembrie, când încep școlile.

Masca de protecție redevine obligatorie în București

Masca de protecție redevine obligatorie în proximitatea școlilor, a transmis duminică prefectul Capitalei, Alin Stoica. Măsura ar putea intra în vigoare din 13 septembrie, când elevii se întorc în bănci.

„Am avut discuții pentru introducerea obligativității măștii pe o rază de 50 de metri sau 100 de metri în jurul școlilor. Lucrul acesta urmează să se fie stabilit în următoarea hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență”, a transmis Alin Stoica la Antena 3.

Ce măști vor purta elevii la școală

Atât ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cât şi ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, au vorbit la începutul lunii despre noile condiţii în care va începe noul an şcolar în România. De asemenea, a fost luată o decizie și cu privire la tipul de măști obligatorii pentru cei mici.

Astfel, conform noilor prevederi, trebuie utilizată masca de protecție „de tip medical”. Dacă vor alege în schimb măști textile, acestea trebuie obligatoriu să fie adaptate feţei şi să acopere corect nasul şi bărbia. Mai mult, sunt interzise alte tipuri de dispozitive care sunt folosite uneori drept mască, cum ar fi vizieriele.

 Noile reguli pentru începerea anului școlar

Potrivit noilor prevederi pentru începerea anului școlar, distanţa între elevi rămâne cea de minimum 1 metru, sau maximum posibilă, acolo unde acel metru nu se poate realiza.

De asemenea, școala trebuie să asigure permanent un stoc de rezervă de măşti şi materiale de protecţie pentru elevi/studenţi/personal, în cazul în care aceștia nu și le pot procura singuri.

Nu în ultimul rând, elevii şi copiii de grădiniţă cu probleme grave de sănătate, certificate medical, cu vârsta sub 12 ani (vârsta de la care pot fi vaccinaţi) pot fi scutiţi de şcoală cu prezenţă fizică. La fel şi cei cu vârsta mai mare de 12 ani, în cazul în care sunt sunt imunodeprimaţi. Anul acesta școlile nu mai sunt obligate să asigure şcoală online, ci ordinul ministrului prevede: „conducerile unităţilor de învăţământ vor identifica, după caz, soluţii pentru asigurarea procesului educaţional”.

Cookies