Prefectul Capitalei propune o nouă regulă pentru mersul la cumpărături. Cine găsește coș la intrare, intră! Cine nu, nu are voie să intre în magazin

07 apr. 2021
480 Afișari
Prefectul Capitalei propune o nouă regulă pentru mersul la cumpărături. Cine găsește coș la intrare, intră! Cine nu, nu are voie să intre în magazin

Prefectul Capitalei propune o nouă regulă pentru mersul la cumpărături. Aceasta vizează reducerea aglomerației în magazine. Alin Stoica spune că o soluție ar fi ca aceia care nu mai găsesc un coş de cumpărături disponibil la intrarea în magazin să nu mai aibă voie să intre până când nu iese clientul anterior.

O nouă regulă pentru mersul la cumpărături? Restricțiile din București cu privire la ora de închidere a magazinelor, cel puțin pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, când acestea se închid la ora 18, a născut multe polemici.

O nouă regulă pentru mersul la cumpărături ?

În acest sens, Alin Stoica, Prefectul Bucureștiului, propune ca atunci când nu mai găsim coş de cumpărături disponibil la intrarea în magazin să nu mai avem voie să intrăm.

„În momentul în care magazinul stabilește că numărul optim de clienți pentru a evita aglomerarea este x, atunci folosește x coșuri și le pune la intrare. În momentul în care vin clienții, iau coșurile. La un moment dat, coșurile se termină. În momentul în care se termină, nu mai au acces clienții în magazin până în momentul în care încep să iasă. Când ies se eliberează coșurile și pot intra alți clienți. În felul acesta asiguri acel număr de clienți optim pe magazin, în așa încât să nu se creeze aglomerare”, a declarat Alin Stoica.

Prefectul Capitalei va avea miercuri o întrevedere online cu reprezentanţi ai marilor lanţuri de magazine şi ai comercianţilor mici şi mijlocii privind măsuri pentru reducerea aglomeraţiei din magazine, în contextul pandemiei de COVID-19.

Cookies