Prefectul Capitalei, primele decizii în scandalul deșeurilor. Se va construi o nouă groapă de gunoi

14 iul. 2021
154 Afișari
Prefectul Capitalei, primele decizii în scandalul deșeurilor. Se va construi o nouă groapă de gunoi
sursa foto: aleph.ro

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat, după importanta ședință de lucru de la Primăria Sectorului 1, primele decizii ce ar urma să fie luate în scandalul deșeurilor. În primul rând, Guvernul a promis că va schimba legea în privința deșeurilor și va urma să fie construită o nouă groapă de gunoi ce ar urma să deservească nevoile Capitalei.

Alin Stoica, Prefectul Capitalei, a transmis, după importanta ședință de azi din Sectorul 1, că în prezent este avută în vedere, alături de Guvernul, modificarea legislaţiei privind depozitarea deşeurilor.

Legea deșeurilor, modificată după 20 de ani, spune Alin Stoica

Practic, legile cu privire la deșeuri vor fi modificate, astfel încât să fie permisă depozitarea acestora şi în altă parte. Până acum era obligatoriu ca acestea să fie depozitate doar pe raza a unităţii administrativ teritoriale, cum ar fi în judeţele limitrofe, în cazul Bucureștiului.

„Am avut discuţiile necesare pentru a rezolva o parte dintre blocajele care sunt astăzi şi cu siguranţă soluţiile tehnice urmează. Nu pot să dau mai multe amănunte acum”, a declarat miercuri Prefectul Alin Stoica, după discuția de la Primăria Sectorului 1.

Apare o nouă groapă de gunoi pentru București

Totuși, informația zilei de după ședință pare să fie că s-a ajuns la concluzia că în București este nevoie și de o nouă groapă de gunoi, această măsură fiind considerată „un lucru absolut necesar care nu a fost luat în considerare în ultimii 20 de ani”.

În acelaști timp, Alin Stoica a mai fost întrebat dacă în prezent este luată în calcul şi modificarea, cu ajutorul Guvernului, a HG 349 cu privire la depozitarea deşeurilor. Prefectul Capitalei a explicat că acest lucru se va întâmpla la depozitele de deşeuri.

Reacția Prefectului după ședință

„S-a discutat acest lucru pentru că Bucureştiul are o situaţie particulară să se permită şi cu siguranţă se va face acest lucru – depozitarea deşeurilor să fie şi în altă parte decât pe raza a unităţii administrativ teritoriale. Asta înseamnă că vor fi soluţii pentru depozitarea deşeurilor şi în altă parte, în judeţele limitrofe sau în colaborare cu Ilfov. Evident şi o nouă groapă de gunoi. Este un lucru absolut necesar care nu a fost luat în considerare în ultimii 20 de ani. Deci da, va trebui”, mai spus Alin Stoica.

Cookies