ARHIVA B365

Prefectul Capitalei: Opriți camerele de supraveghere din secțiile de votare

„Opriți camerele de supraveghere din unitățile de învățământ”, este ordinul transmis de prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă, către toți primarii de sector din București.

Într-un document publicat de gândul.info, se arată cum aceasta a cerut întreruperea, pe perioada desfășurării referendumului de duminică, a camerelor de supraveghere video amplasate în încăperile organizate ca sedii ale secţiilor de votare din unităţile de învăţământ.

„Având în vedere Hotărârea nr 13/2012 a Biroului Electoral Central , vă adresăm rugămintea de a dispune măsuri corespunzătoare pentru întreruperea funcţionării, pe perioada desfăşurării votării, a camerelor de supraveghere video amplasate în încăperile organizate ca sedii ale secţiilor de votare, în cadrul unităţilor preuniversitare de învăţământ, la Referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29 iunie 2012″, se arată în documentul semnat de prefectul Capitalei.

Potrivit Hotărârii Biroului Electoral Central 13/2012, preşedinţii birourilor electorale trebuiau să asigure afişarea, la loc vizibil, a unei foi A4 pe care scria „accesul în cabina de vot cu orice tip de aparate de înregistrare sau preluare imagini este interzis”.

Ideea este susținută și de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, care a declarat că această decizie este una normală „în condiţiile astea” şi asigură „discreţia necesară pentru ca oamenii să poată vota fără să ştie PDL”.

„S-a luat această decizie ca să aibă oamenii discreţie necesară. O văd necesară în condiţiile în care PDL ameninţă oamenii şi le spune să nu iasă la vot. De asta e bine ca să nu ştie PDL dacă oamenii i-au ascultat sau nu. Nu trebuie să se vadă că omul a venit să voteze. Nu trebuie să vadă PDL dacă cineva nu i-a ascultat”, a declarat Negoiță.

Referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu are loc duminică, între orele 7.00 și 23.00.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button