ÎN BUCUREȘTI

Prefectul Capitalei, o nouă reacție privind aglomerările din magazinele din București: Vom cere date de la retaileri

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a transmis, duminică dimineață, că vor fi cerute datele cu privire la comportamentul clienților după ce magazinele au început să se închidă la ora 18:00, acolo unde incidența cazurilor este ridicată.

„Vom avea discuții cu marii retaileri și magazinele mici pentru a vedea care a fost comportamentul clienților. În funcție de aceste analize, săptămâna viitoare le vom solicita de la comercianți, vom lua măsuri”, a transmis Alin Stoica, la Digi24.

Aglomerări în magazine în weekend

Prefectul Capitalei a spus că „am avut anumite semnale că în unele locuri s-au produs aglomerări”.

„Avem informații că la închiderea programului există tendința de a se aglomera. Există tipul acela de comportament de cumpărător de weekend”, a mai spus acesta, precizând că astfel de restricții cu privire la program ar putea fi extinse și către micii comercianți.

„Deocamdată avem această regulă, trebuie să vedem ce alte măsuri complementare putem lua pentru a evita aglomerarea magazinelor”, a subliniat acesta.

În ceea ce privește cozile de la benzinării, după ora 18:00, Stoica a spus că a văzut imaginile: „Comportamentul acelor clienți era destul de responsabil. A fost un fenomen care s-a petrecut vineri seară”.

Ce măsuri vor fi luate în București de Paște

În ceea ce privește Paștele, el a spus că „nu vor fi impuse noi reguli”. „Sunt cele în vigoare. Există un platou, previzionăm că nu mai crește”.

Prefectul a mai spus că nu există ceva concret cu privire la organizarea de evenimente de test cu public mare în București, fiind doar „o variantă de lucru”.

Totodată, Alin Stoica a spus că nu știe dacă vor fi organizate centre de vaccinare non stop în București, dar că se lucrează la noi centre și extinderea capacității de vaccinare, inclusiv prin medicii de familie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button