ÎN BUCUREȘTI

Prefectul Capitalei nu vrea carantină în București. Propune, în schimb, controale mai dure, amenzi mai mari

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, declară că Bucureștiul nu va intra în carantină. O decizie în acest sens e așteptată în orele care vin, după ce rata de infectare a ajuns astăzi la 6.22 cazuri la mia de locuitori.

Eventuala intrare a Bucureștiului în carantină este cea mai discutată și dezbătură posibilă măsură, după ce incidența cazurilor de COVID-19 a sărit de 6 la mie.

Prefectul Capitalei nu a convocat astăzi o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență pentru  că așteaptă recomandări de la Ministerul Sănătății și de la Direcția de Sănătate Publică. „Nu carantinăm, se iau în calcul măsuri care să protejeze mai bine pupulația”, a spus prefectulul Alin Stoica.

Intră sau nu Bucureștiul în carantină? Declarațiile prefectului Capitalei

„Astăzi nu am convocat ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, am cerut măsuri de la toți membrii Comitetului, iar acum aștept și analiza DSP și propuneri. (…) Înțeleg că la ora 16.00 există un comitet științific la Ministerul Sănătății. Trebuie să ne gândim la măsuri suplimentare. La acest moment am dispus deja înăsprirea controalelor și căutăm baza legală pentru a suspenda activitatea celor care nu înțeleg să respecte restricțiile. Bucureștiul are cam 25% din economia națională, trebuie luate în considerare toate aceste elemente. Cei mai mulți dintre membrii Comitetului pentru situații de urgență propun menținerea măsurilor actuale și înăsprirea controalelor. Nu carantinăm, se iau în calcul măsuri care să protejeze mai bine pupulația.” a declarat prefectul Capitalei.

În București, rata de infectare anunțată astăzi de Grupul de Comunicare Strategică este de 6,22 la mia de locuitori, 

Ce spun ceilalți lideri despre eventuala carantină în București

Premierul Florin Cîțu a declarat, tot după publicarea bilanțului COVID-19 la zi, că, în Bucujrești, „carantina totală nu este o opțiune.” Florin Cîțu le-a transmis bucureștenilor să ignore scenariile și să aștepte deciziile autorităților.

Și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a pronunțat în această chestiune. El a declarat, după-amiază, că ”nicio măsură nu poate fi exclusă niciodată, atât timp cât vorbim despre sănătatea oamenilor, dar nu vorbim despre carantinare în zilele imediat următoare”. Dar a precizat că în cursul zilei de astăzi vor fi anunţate noi restricţii.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button