Prefectul Capitalei, acuzat de Chiliman că e de partea traficanţilor de droguri uşoare, răspunde: acuzaţiile sunt nefondate

de:
07 dec. 2010
0 Afișari
Prefectul Capitalei, acuzat de Chiliman că e de partea traficanţilor de droguri uşoare, răspunde: acuzaţiile sunt nefondate

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, l-a acuzat, marţi, pe prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, că ar fi „de partea traficanţilor de droguri uşoare”. După ce Consiliul Local al Sectorului 1 a decis interzicerea magazinelor care comercializează etnobotanice la o distanţă mai mică de doi kilometri de orice unitate de învăţământ, edilul de la Sectorul 1 a precizat că decizia Consiliului „este tot o interdicţie, însă am făcut-o aşa cum trebuie. Nu este o măsură de avizare a funcţionării acestor magazine, cum susţine prefectul Capitalei. De altfel, prefectul, care nu ştie cum stau de fapt lucrurile, în intervenţiile lui recente mai avea puţin şi plângea de mila acestor traficanţi de droguri uşoare. Este, probabil, de partea lor”.

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, spune însă că acţiunile lui Chiliman sunt mai degrabă „victorii de imagine”. „Poziţia exprimată de Primarul sectorului 1 şi acuzaţiile aduse de acesta privind părtinirea comercianţilor de produse etnobotanice sunt total nefondate. În calitate de prefect am iniţiat încă din luna octombrie o amplă acţiune de control a acestor magazine, campania care este încă în desfăşurare şi în urma căreia au fost închise 17 magazine, un laborator de preparare, ambalare şi etichetare a produselor etnobotanice şi s-au intocmit 67 dosare penale”, a declarat prefectul Capitalei.

„Mă bucur că Primăria sector 1 a dat curs apelului meu către toţi primarii din Capitală, făcut în luna octombrie, prin care le-am cerut edililor locali să verifice autorizaţiile acestor magazine. Nu pot tolera, însă, poziţia primarului sectorului 1 prin care acesta decredibilizează exact acele instituţii ale statului cu care ar trebui să colaboreze în demersul lui”, a adăugat Mihai Atănăsoaei.

Primăria Sectorului 1 a găsit o soluţie ca magazinile cu etnobotanice să intre în ilegalitate. A fost supusă la vot o hotărâre prin care aceste unităţi nu mai pot funcţiona dacă se află la o distanţă mai mică de doi kilometri de orice unitate de învăţământ. Practic în aceste condiţii orice astfel de magazin este ilegal pentru că în Sectorul 1 sunt suficient de multe unităţi de învăţământ.

Cookies