Prefectul Capitalei, măsuri pentru codul roșu din București: „Există un plan de intervenție pentru caniculă”

23 iun. 2021
158 afișări
Prefectul Capitalei, măsuri pentru codul roșu din București: „Există un plan de intervenție pentru caniculă”

Canicula din vestul României urmează să se instaleze și în București. În acest sens, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat miercuri, ce măsuri se vor lua în Capitală pentru ca oamenii să suporte mai uşor temperaturile extrem de ridicate.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri o avertizare de cod roșu de caniculă. Vizat este și Bucureștiul.

Prefectul Capitalei: „Există un plan de intervenţie pentru caniculă”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat deja toate instituţiile abilitate şi primăriile de sector şi le-a trasmis planul, pentru că există un plan de intervenţie pentru caniculă.

„Fiecare primărie de sector şi Primăria Capitalei trebuie să organize puncte de prim ajutor în care să existe acces la apă şi unde să poată fi acordat primul ajutor pentru persoanele care au suferit din pricina caniculei.

De asemenea, către ITM (Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului București) am transmis solicitarea de a face controale dedicate pentru a verifica dacă sunt respectate prevederile legale în privinţa lucrătorilor care lucrează şi sunt expuşi temperaturilor ridicate, dacă primesc apă, de exemplu, dacă au ore de pauză, dacă se întrerupe lucrul în momentul în care temperatura depăşeşte 40 de grade.

Măsurile respective au fost transmise către toate autorităţile responsabille”, a anunţat miercuri Alin Stoica, prefectul Capitalei, potrivit Antena3.ro.

Caniculă în toată țara

ANM informează că în 7 județe din vestul țării va fi Cod roșu, în alte 11 Cod portocaliu, iar în restul țării va fi Cod galben. Maximele vor ajunge la 39 – 41 de grade.

Joi și vineri, canicula urmează să se instaleze şi în Bucureşti, dar şi în sud-vestul și centrul țării. Valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfort termic accentuat.

Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade în Oltenia și între 35-37 de grade în cea mai mare parte a Transilvaniei. Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20-22 de grade. Sunt vizate 11 județe: Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Alba, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj și Olt.

Potrivit ANM, Codul roșu este valabil joi și vineri în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș. În aceste zone se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. În cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20-24 de grade.

Cookies