Prefectul Capitalei le cere bucureștenilor să mai reziste. Cazurile și rata de infectare din Capitală sunt în scădere, dar mai avem de suportat măsurile de weekend

19 apr. 2021
190 Afișari
Prefectul Capitalei le cere bucureștenilor să mai reziste. Cazurile și rata de infectare din Capitală sunt în scădere, dar mai avem de suportat măsurile de weekend

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a recunoscut recent că rata de infectare a scăzut sub 6 în București, însă se va reveni la programul anterior doar după ce o să avem o rată sub 3,5

Capitala încă nu dă semne să scape curând de carantina de week-end, chiar dacă rata de infectare a scăzut uşor, a transmis, în weekend, la Antena 3, prefectul Capotalei, Alin Stoica.

Când vor fi scăzute restricțiile din București

„Da, rata de infectare a scăzut sub 6, astăzi este 5,19, însă se va reveni la programul anterior doar după ce o să avem o rată de infectare sub 3,5.

Chiar dacă rata de infectare a scăzut şi e bine, asta înseamnă că măsurile funcţionează, totuşi este încă suficient de mare încât să pună probleme sistemului sanitar, pentru că în continuare sunt foarte mulţi oameni care intră infectaţi, intră direct în ATI, iar lucrul ăsta evident că pune o presiune suplimentară şi înseamnă, de fapt, vieţi.

Până când nu vom avea o scădere suficient de mare încât sistemul sanitar să poată face faţă cu brio şi să avem cât mai puţini oameni care să decedeze de COVID, până atunci nu putem vorbi despre o relaxare”, a explicat prefectul Capitalei, Alin Stoica, duminică, la Antena 3.

Cât priveşte raportările de morţi COVID, prefectul spune că instituţia sa nu este implicată în raportare, ci primeşte datele.

Cookies