Prefectul Capitalei îi cere lui Sorin Oprescu un sediu pentru Prefectură

de:
30 sept. 2011
0 afișări
Prefectul Capitalei îi cere lui Sorin Oprescu un sediu pentru Prefectură

Mihai Atănăsoaei scrie că a trimis primarului general în ultimii doi ani şi două luni 11 adrese pentru mutarea Prefecturii într-un sediu în care instituţia să îşi poată desfăşura activitatea în condiţii optime. Nu a primit niciun răspuns, ci doar somaţii pentru părăsirea vechiului sediu.

„Din punct de vedere legal, Municipalitatea are obligaţia de a asigura administrarea spaţiilor pe care le ocupă Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti şi serviciile publice deconcentrate care îşi desfăşoară activitatea în Palatul Administrativ, însă Primăria Generală a procedat la consolidarea imobilului în care ne desfăşurăm activitatea fără a obţine acordul Prefectului Municipiului Bucureşti pentru realizarea acestor lucrări şi fără a identifica un sediu corespunzător instituţiei noastre”, scrie Prefectul Capitalei în scrisoarea adresată edilului-şef.

„Din punct de vedere practic, de cand au început lucrările de consolidare ale Palatului Administrativ, activitatea Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti este grav perturbată, sistemele de comunicaţii fiind în repetate randuri afectate, angajaţii Prefecturii lucrand în condiţii de poluare inimaginabile şi într-un zgomot infernal. Mult mai grav, bucureştenii care apelează la serviciile Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti nu beneficiază de un spaţiu civilizat în care să işi rezolve problemele, multe dintre acestea fiind sesizări legate de activitatea sau inactivitatea dumneavoastră”, se mai precizează în document.

Mihai Atănăsoaei susţine că prin păstrarea sediului Prefecturii în clădirea aflată în consolidare de pe Bd. Regina Elisabeta există un risc foarte ridicat pentru întârzierea lucrărilor.

„Sper să nu folosiţi menţinerea Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti în actualul sediu ca motiv de prelungire a contractului de închiriere a imobilului în care vă desfaşuraţi la momentul acesta activitatea, contract în baza căruia, Primăria Municipiului Bucureşti plăteşte o chirie substanţiala din bani publici (n.r. chiria lunară pentru actualul sediu al Primăriei Capitalei este 250.000 euro)”, mai scrie Prefectul Capitalei în scrisoarea deschisă.

Primăria Capitalei s-a mutat în urmă cu doi ani din sediul de pe Regina Elisabeta pe care îl împărţea şi cu Prefectura Bucureşti într-o clădire modernă cu 14 etaje de pe Splaiul Independenţei. Deşi lucrările de consolidare a clădirii au început de mult timp, Prefectura a rămas în vechiul sediu.

Pentru noul sediu de pe Splaiul Independenţei, Primăria Capitalei plăteşte o chirie de 9 milioane euro pentru trei ani.

Citeşte şi Oprescu, anchetat de consilierii generali, pentru afacerea sediului Primăriei

Cookies