Prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă, schimbat din funcţie şi înlocuit cu un procuror

de:
02 apr. 2014
0 Afișari
Prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă, schimbat din funcţie şi înlocuit cu un procuror

Guvernul a retras-o pe Georgeta Gavrilă din postul de prefect al municipiului Bucureşti, anunţă Mediafax.ro. Ea a fost numită, tot miercuri, de premierul Victor Ponta în funcţia de secretar general al Departamentului pentru Energie.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat, într-un comunicat de presă, că procurorul DNA Paul-Nicolae Petrovan a fost detaşat în funcţia de prefect al Municipiului Bucureşti. Petrovan a ocupat funcţia de procuror în cadrul DNA.

Potrivit ultimei declaraţii de avere disponibilă la DNA, Petrovan deţine, împreună cu familia, 2 apartamente în Timişoara, de 48 şi, respectiv, 82 mp, şi două autoturisme, un BMW 318 şi un Peugeot 206. Conform aceluiaşi document, procurorul are două depozite bancare de 45.000 lei şi, respectiv, 70.000 lei, deschise în 2011.

Ultimul venit declarat de acesta este de 120.692 lei, adică salariul anual încasat de la DNA în 2011, soţia acestuia, Petrovan Liliana, având şi ea un salariu anual de 74.401 lei de la Tribunalul Municipiului Bucureşti.

În februarie 2013, directoarea de comunicare din Prefectura Capitalei a fost demisă pentru analfabetism, după ce a remis presei un comunicat cu mai multe greşeli gramaticale grave. Vezi aici greşelile făcute de directoarea de comunicare de la Prefectura Capitalei.

Georgeta Gavrilă nu este membru al vreunui partid politic, dar beneficiază de sprijinul PNL. Ea a fost numită prefect în Bucureşti în mai 2012, imediat după instalarea Guvernului USL, după ce anterior, din 2005, lucrase ca secretar general al Ministerului Apărării.

Cookies