Prefectul Capitalei, despre gunoiul din Sectorul 1: „Sper să vedem cât mai curând amenzi exemplare”

27 iul. 2021
89 afișări
Prefectul Capitalei, despre gunoiul din Sectorul 1: „Sper să vedem cât mai curând amenzi exemplare”
Prefectul Capitalei, despre gunoiul din Sectorul 1: „Sper să vedem cât mai curând amenzi exemplare”

Prefectul Capitalei a vorbit despre criza gunoiului din Sectorul 1. Alin Stoica a declarat că speră să vadă cât mai curând amenzi exemplare date pentru cetățenii care aruncă gunoiul pe străzi.

Prefectul Capitalei, despre gunoiul din Sectorul 1: „Sper să vedem cât mai curând amenzi exemplare”.

Prefectul Capitalei a vorbit despre gunoiul din Sectorul 1

Alin Stoica a spus că, atât operatorul de salubritate Romprest, cât și Brai-Cata, noul operator de salubritate contractat de Primăria Sectorului 1 pentru colectarea deșeurilor, se ocupă de strângerea gunoaielor de pe raza sectorului. Aceste efecte nu se pot vedea atât de rapid, ținând cont de cantitatea extrem de mare de deșeuri care trebuie colectată de pe străzi.

Recomandăm și: Stare de alertă în Sectorul 1. Prefectul Capitalei: Vom monitoriza zilnic cantitatea de gunoaie ridicată, contractul cu Romprest nu va fi reziliat

Toată această situație este monitorizată de Prefectul Capitalei. În fiecare zi discută cu Romprest și cu Primăria Sectorului 1, dar și cu Poliția, care este implicată pe partea de prevenție.

Alin Stoica a declarat că vrea să vadă cât mai curând cum se vor da amenzi exemplare în sector. Prefectul spune că nu este corect ca oamenii să arunce gunoiul pe străzi, iar apoi să se plângă de mizerie.

„Sper să vedem cât mai curând amenzi exemplare”

Prefectul Capitalei a spus că este importantă prevenția, iar Poliția a sporit controalele și are și sprijinul Poliției Naționale. De asemenea, dacă va fi nevoie, va fi solicitat și sprijinul celorlalte Poliții Locale din București, pentru o acțiune concentrată, atât pe partea de strângere a deșeurilor de pe străzi, cât și pe partea de prevenție.

Recomandăm și: Clotilde Armand face anunțul – Sectorul 1 are un nou contract de salubritate. Despre ce companie este vorba

Alin Stoica spune că există foarte multe gunoaie aruncate pe spațiile publice, adică deșeuri care nu au fost plătite de cei care le-au produs.

Prefectul a fost întrebat dacă și cetățenii sunt vinovați de criza gunoaielor din Sectorul 1. Stoica a declarat că speră ca în cel mai scurt timp să se dea amenzi exemplare pentru gunoaiele aruncate. Gunoiul nu trebuie să se arunce pe domeniul public, de aceea trebuie să existe un contract cu o firmă specializată pentru preluarea deșeurilor și prelucrarea lor conform legii. Oamenii abandonează gunoaiele, apoi se plâng că străzile sunt murdare, iar aceasta nu este o atitudine civică corespunzătoare.

„Eu sper să vedem cât mai curând amenzi exemplare pentru asemenea comportamente”, a declarat Alin Stoica pentru b1tv.ro.

Cookies