Prefectul Capitalei: „Costă 43 milioane de euro pe an să ţii câinii în adăposturi”

de:
27 nov. 2011
0 Afișari
Prefectul Capitalei:

„Dacă în Capitală sunt 40.000-50.000 de câini, ar însemna un cost anual de aproximativ 43 milioane de euro pentru ţinerea lor în adăposturi. Dacă Primăria Municipiului Bucureşti se uită în buget şi consideră că are aceşti bani, este bine”, a precizat Atănăsoaei, citat de newsin.ro.

Prefectul a mai spus că, în opinia lui, singura soluţie „logică, raţională şi bugetabilă” este strângerea câinilor comunitari în adăposturi şi eutanasierea celor care nu sunt adoptaţi în 30 de zile.

Atănăsoaei a subliniat că, potrivit legii, municipalitatea bucureşteană trebuie să gestioneze problema câinilor comunitari, şi nu primăriile de sector.

Legea privind gestionarea câinilor fără stăpân, care permite inclusiv soluţia eutanasierii animalelor dacă autorităţile locale o consideră oportună, a trecut marţi de Camera Deputaţilor. Actul normativ prevede ca, în urma consultării cetăţenilor, consiliile locale să aplice fie soluţia construirii de adăposturi şi sterilizarea, fie eutanasierea animalelor, dacă acestea nu sunt adoptate în cel mult 30 de zile.

Cookies