COOL CITY

Prefectul Capitalei către Sorin Oprescu: Intraţi în legalitate

„De la dl. Oprescu mi-aş dori să intre în legalitate, chiar dacă sondajele îl arată pe cai mari. S-a dovedit că multe dintre proiectele sale nu au nicio legătură cu legalitatea”, scrie Mihai Atănăsoaei pe blogul său. Contactat de B365.ro, prefectul Capitalei a spus că se referea la proiecte de infrastructură precum cel al Bulevardului Uranus, pentru care Primăria Capitalei a fost chemată în instanţă şi a pierdut procesele, sau la Pasajul Mihai Bravu, lucrare ce a fost suspendată pentru că nu avea un Plan Urbanistic Zonal aprobat.

Pe 16 iunie 2011 Curtea de Apel Bucureşti a suspendat utilitatea publică a proiectului Buzeşti-Berzei, până la pronunţarea instanţei pe fond. Mai exact până în toamna anului 2012. Utilitatea publică fusese declarată printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Primăria Capitalei a emis însă în aceste zile patru noi autorizaţii pentru primul tronson al Diametralei, cuprins între Piaţa Victoriei şi Vasile Pârvan. Reprezentanţii municipalităţii susţin că acum utilitatea publică a proiectului este susţinută prin lege.“Conform Legii 255/2010 sunt declarate de utilitate publică lucrările de construcţie, reabilitare şi modernizare de drumuri de interes naţional, judeţean şi local. În aceste cazuri, mai spune legea, autorizaţia de construire pentru lucrări se emite imediat, adică în regim de urgenţă”, explică Mădălin Dumitru, director general al Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei.

Cât priveşte Pasajul Mihai Bravu, aici lucrările au fost reluate după ce PUZ-ul lucrării a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Prefectul Capitalei are câteva solicitări şi pentru primarii din Capitală. „Îmi doresc să termine cu plantarea de flori şi răsplantarea de gazon sau arbori. Nu că nu ar fi necesari, dar acest lucru se face, în mod normal, când nu mai ai nimic de făcut în sector sau Capitală. Atâta timp cât mai sunt străzi fără canalizare sau electricitate, florile şi gazonul sunt inutile.
În al doilea rând, mi-aş dori să nu mai acorde, cu caracter electoral, gratuităţi fara temei. În al treilea rând, mi-aş dori să nu minta zicând că, de exemplu, termoizolarea blocurilor este gratuită. Chiar daca asociaţiile de proprietari nu plătesc nimic în acest program, va asigur eu că nu este nimic gratuit”, mai scrie prefectul pe blogul său.

Citeşte şi Un miliard de dolari s-a dus pe spaţii verzi în Bucureşti, în patru ani VEZI DOCUMENTE


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button