Prefectul Capitalei: Bucureștiul NU intră în carantină

09 dec. 2020
243 Afișari
Prefectul Capitalei: Bucureștiul NU intră în carantină

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat, după o ședință despre evoluția epidemiei de COVID în București, că măsura carantinării nu va fi luată în oraș. E scenariu roșu în oraș încă din octombrie, atunci când numărul infectărilor a depășit, și în București, 3 cazuri la mia de locuitori.

De ieri până azi, în București s-au înregistrat aproape 2000 de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus. Mai exact, 1946 de cazuri noi.

„La acest moment nu avem în vedere un asemenea scenariu” (al carantinei, n.r.), a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu. El consideră ca fiind „nefiresc”  să impui restricții suplimentare atâta vreme cât cele în vigoare nu sunt respectate. În același timp, Traian Berbeceanu declară că  „nu putem vorbi la acest moment de eliminarea restrictiilor”. El a răspuns astfel la o întrebare privind o pozibilă relaxare a măsurilor din București în perioada Sărbătorilor. „Evităm să luăm măsuri mai dure”, a spus prefectul.
Traian Berbeceanu a mai declarat că respectarea măsurilor anti-COVID care sunt acum în vigoare duce la evitarea impunerii unora noi, mai dure.  „Toți ne dorim să avem sărbători liniștite, dar nu doar autoritățile trebuie să facă asta, ci și populația trebuie să respecte măsurile”, spus prefectul. El a mai declarat că, în ultima perioadă,  au fost mai puține controale în capitală, pentru că poliția a fost implicată în acțiuni legate de alegerile parlamentare. 
Dezbaterea privind eventuala carantină în București a început după ce Vlad Voiculescu a declarat ieri că va vorbi cu primarul Nicușor Dan despre această variantă. Câteva ore mai târziu, primarul capitalei a declarat, la Digi24, că nu se pune problema carantinării Capitalei în acest moment. „Bucureștiul nu intră în carantină, e ultima ipoteză așa cum ea s-a luat în alte orașe, cum a fost pusă în practică la Sibiu. Nu se pune această problemă acum în Capitală”, a declarat Nicușor Dan.
Cookies