Prefectul Capitalei aruncă buzduganul: „Merg în control în Parcul Cișmigiu”. Verificările se fac după un potop de reclamații de la bucureșteni

13 iul. 2022
979 afișări
Prefectul Capitalei aruncă buzduganul:
Prefectul Capitalei aruncă buzduganul: "Merg în control în Parcul Cișmigiu". Verificările se fac după un potop de reclamații de la bucureșteni. Sursa imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei a declanșat miercuri o acțiune de control în Parcul Cișmigiu, în urma numeroaselor sesizări ale bucureștenilor, semnalele apărute în presă și apelurile, în mod repetat, făcute de autoritățile locale.

Parcul aflat la doi pași de sediul Primăriei condusă de Nicușor Dan va fi inspectat de Prefectul Toni Greblă și o echipă mixtă de control.

Control în Parcul Cișmigiu

„Având în vedere numeroasele sesizări ale cetățenilor, semnalele apărute în mass-media și apelurile repetate făcute către autoritățile publice locale, Prefectul Municipiului București, Toni Greblă, a decis să declanșeze, miercuri, 13.07.2022, o acțiune de control în Parcul Cișmigiu.”, transmite Prefectura Capitalei prin intermediul unui comunicat oficial.

Parcul Cișmigiu este inspectat de Toni Greblă și o echipă mixtă de control, iar măsurile care se vor lua în urma acestei acțiuni vor fi anunțate public, spune sursa citată.

Echipa care îl însoțește pe Prefectul Capitalei la acțiunea de control din Parcul Cișmigiu este formată din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, ai Agenției pentru Protecția Mediului București, ai Comisariatului Reginal pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București – Ilfov și ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Degradarea parcului

Aflat în centrul Capitalei, chiar vis-a-vis de Primăria Municipiului București, Parcul Cișmigiu s-a tot degradat în ultimii ani. Punctul culminant a fost în momentul în care o bucată de balustradă a Podului Mare s-a prăbușit.

La solicitarea Gândul, Primăria Capitalei a anunțat că a început să reabiliteze parcul.

„Lucrările de reparații capitale sunt realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane, valoarea totală a lucrărilor este de 2.2 milioane lei fără TVA, iar durata de execuție a lucrărilor este de 9 luni, respectiv o lună proiectarea și 8 luni execuția. Golirea lacului a fost efectuată la solicitarea Trustului de Clădiri Metropolitane București SA, în vederea realizării unor lucrări premergătoare reparării podului (foraje). ALPAB a anunţat telefonic reprezentantul Grupului de Iniţiativă Civică Cişmigiu că va începe golirea lacului Cişmigiu, iar acesta a luat legătura cu specialiştii din cadrul „Asociaţiei Visul Luanei”, în vederea punerii în siguranţă a vieţuitoarelor sălbatice, respectiv păsări, şerpi, etc.”, a declarat PMB.

Cookies