Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a greșit numărul bucureștenilor vaccinați: Sunt, de fapt, 667.176, nu 1.2 milioane

31 mai 2021
151 Afișari
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a greșit numărul bucureștenilor vaccinați: Sunt, de fapt, 667.176, nu 1.2 milioane

Alin Stoica, Prefectul Capitalei a adus o serie de clarificări luni după amiază după ce a realizat o gafă dimineața, când a anunțat că jumătate dintre bucureșteni s-au vaccinat anti-COVID 19. În realitate, numărul persoanelor imunizate din Capitală este de două ori mai mic, fiind vorba despre 667.176 cetățeni.

Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica și-a cerut scuze pe pagina sa de Facebook după ce a anunțat luni dimineață că jumătate din populația Capitalei s-a vaccinat cu cel puțin o singură doză. Prin urmare, Stoica a revenit după amiază cu precizarea că numărul este de fapt de două ori mai mic, potrivit Digi24.

„În cursul zilei de astăzi, am raportat un număr de 1,2 milioane de bucureșteni vaccinați, ceea ce ar fi însemnat un rezultat remarcabil: 50% dintre locuitorii Capitalei vaccinați.

Din păcate, acest număr este eronat. Am interpretat greșit – de fapt, acesta reprezintă numărul de doze administrate în cele două faze. Numărul de bucureșteni vaccinați cu cel puțin o doză este de 667.176, iar cel al bucureștenilor imunizați complet este de 585.611.

Vă cer scuze pentru eroare. Ar fi fost o veste cu adevărat bună dacă număram, astăzi, peste 50% dintre bucureșteni vaccinați. Din păcate, mai avem de muncit până la a obține acest rezultat. Le mulțumesc celor care mi-au atras atenția asupra acestei erori.

Doar împreună vom reuși să trecem cu bine peste această pandemie”, a scris Alin Stoica pe pagina sa de Facebook.

Alin Stoica declarase luni dimineață că este vorba de 1,2 milioane de bucureșteni vaccinați

Luni dimineață, la scurt timp după încheierea Maratonului Vaccinării din Capitală, Prefectul Bucureștiului declarase că sunt peste 1,2 milioane de bucureșteni vaccinați cu cel puțin o doză, și aproape jumătate vaccinați cu ambele doze.

„Da, suntem peste 1.200.000 de bucureșteni care ne-am vaccinat până acum din 2.200.000, conform datelor oficiale. Din aceste peste 1,2 milioane de persoane care s-au vaccinat cu cel puțin o doză, spre 560.000 sunt vaccinați cu două doze”, anunțase Alin Stoica.

Acesta a mai declarat că „lucrurile arată bine și în continuare se prezintă oameni la vaccinare, ceea ce îmi dă speranța că vom putea tinde spre acel procent magic, de 70%, pe care ni-l dorim cu toții”, potrivit Antena 3.

Cookies