Prefectul Capitalei, acuzat de Nicușor Dan. „Nu aplică legea și nu apără interesele bucureștenilor”

20 mai 2022
543 Afișari
Prefectul Capitalei, acuzat de Nicușor Dan. „Nu aplică legea și nu apără interesele bucureștenilor”
Prefectul Capitalei, acuzat de Nicușor Dan. „Nu aplică legea și nu apără interesele bucureștenilor” | Sursă foto: Agerpres

Nicușor Dan este deranjat de decizia luată de prefectul Capitalei. Toni Greblă a ales să nu atace în instanță autorizațiile de construcție ilegale a unor imobile aflate pe Șoseaua Kiseleff.

Prefectul Capitalei este acuzat de Nicușor Dan că nu aplică legea

Primarul General al Bucureștiului a anunțat, printr-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, că prefectul Capitalei refuză să atace în instanță autorizațiile de construcție pe care le au două imobile de pe Șoseaua Kiseleff.

Noul prefect al Capitalei, Toni Greblă, spune că în acest caz instituția ce poate să dispună masuri este Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC), după cum anunță Nicușor Dan.

Toni Greblă susține că ISC n-ar fi solicitat prefectului atacarea actelor și nici n-ar fi trimis procesele verbale de control.

ISC a efectuat controlul, iar în urma acestui control am solicitat prefectului să inițieze demersurile în justiție, anexând toate actele necesare, a declarat edilul Capitalei.

Primarul Capitalei spune că, prefectul, Toni Greblă, are toate argumentele necesare pentru a ataca respectivele autorizații ilegale în instanță. Nicușor Dan în acuză pe acesta că nu aplică legea și că nu apără interesele bucureștenilor.

Cele două autorizații despre care este vorba au fost emise în anul 2020, de către Gabriela Firea, în ultimele luni din mandatul acesteia la Primăria Municipiului București.

Cine este Toni Greblă

În data de 4 mai 2022 ,Toni Greblă a fost numit noul prefect al Capitalei. Nominalizarea acestuia a fost făcută de către PSD, în baza criteriului împărțirii posturilor între partidele coaliției de guvernare (PNL-PSD-UDMR).

Astfel că, PSD a fost partidul ce a numit prefectul Capitalei, iar PNL a numit prefectul Clujului.

Toni Greblă a fost senator PSD în perioada 2008-2012, iar din anul 2013 până în 2015 a ocupat funcția de judecător la Curtea Constituțională a României (CCR).

De asemenea, în perioada 2018 -2019 acesta a fost Secretar General al Guvernului Dăncilă.

Cookies