Prefectul Capitalei a fost lăsat cu ochii-n soare de autorităţile locale

de:
30 aug. 2011
1 afișări
Prefectul Capitalei a fost lăsat cu ochii-n soare de autorităţile locale

La discuţiile convocate de Prefectul Capitalei nu a fost prezent niciun primar. Totuşi invitaţia a fost onorată de viceprimarii Sectoarelor 2 si 3, de şefii poliţiilor locale din sectoarele 1, 4 şi 6 iar din Primăriei Generale şi a Sectorului 5 nu a fost delegată nicio persoană.

Intalnirea de astazi era extrem de importanta pentru implementarea strategiei de prevenire a criminalitatii la nivelul intregii Capitale, strategie la care numeroase institutii si-au adus aportul. Prezenta factorului politic era necesara intrucat primarii sunt ordonatorii de credite, dansii pot aloca bugete pentru finantarea actiunilor de prevenire a infractionalitatii, bugete care nu trebuie sa fie foarte mari, si tot ei sunt si sefii politiilor locale sau cei care, de exemplu, angajeaza firmele de paza in scoli”, sustine Prefectul Capitalei adăugând că „atunci cand am vrut sa ma intalnesc cu politiile locale, m-am intalnit, nu mai era nevoie sa vina din nou aceleasi persoane care stiu foarte bine ce au de facut, ci factorul de decizie din fiecare sector al Bucurestiului, care este primarul”.

În urma incidentului de astăzi, reprezentantul Guvernului la nivelul Bucureştiului a stabilit că „acei primari care nu au fost reprezentati corespunzator nu mai au dreptul de a se plange de fenomenul infractional din sectorul lui. Protocolul pe care trebuia sa-l semnam astazi cu totii va fi trimis catre primarii de sector si primarul general, urmand ca Strategia sa faca obiectul unei hotarari de Consiliu General, devenind astfel obligatorie pentru autoritatile locale” a mai spus Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănasoaei.

Cookies