Prefectul Capitalei a făcut anunţul. Bucureștiul intră în scenariul roşu după noua metodă de calcul a ratei de infectare cu COVID ?

25 feb. 2021
269 Afișari
Prefectul Capitalei a făcut anunţul. Bucureștiul intră în scenariul roşu după noua metodă de calcul a ratei de infectare cu COVID ?

Traian Berbeceanu, Prefectul Capitalei, a vorbit despre un subiect arzător pentru noi. Bucureștiul intră în scenariul roşu după noua metodă de calcul a ratei de infectare cu COVID ?

Bucureștiul intră în scenariul roşu după noua metodă de calcul a ratei de infectare cu COVID ? Este întrebarea de pe buzele multora zilele acestea în care numărul noi de infectări cu Covid a crescut în Capitală.

Raed Arafat a anunţat schimbări în modalitatea de raportare a cazurilor COVID. Şeful DSU susţine că noua modalitate va fi o soluţie corectă şi nu crede că aceasta va avea un impact foarte mare. Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii spune că decizia s-a luat de către colegii de la Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific.

„E o decizie care s-a luat de către colegii de la Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific (privind gestionarea bolilor, n.r.) acum două săptămâni şi jumătate, s-a intrat cu ea la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a decis să fie aplicabilă începând de astăzi de joi. Impactul depinde de localitate, dar nu va fi mare, din câte ştiu. Dacă e corect ce am ca informaţie, la Bucureşti va fi o creştere de 0,02%. S-a considerat că asta va fi o soluţie corectă pentru a include totul şi pentru a nu fi separate focarele de celelalte cazuri. Calculul este total, toate cazurile dintr-o localitate sau judeţ vor intra în incidenţă, pe ultimele 14 zile”, a declarat, conform romaniatv.net, Raed Arafat.

Bucureștiul intră în scenariul roşu după noua metodă de calcul a ratei de infectare cu COVID ?

Astfel, în acest context, Traian Berbeceanu, Prefectul Capitalei,a anunțat ce se întâmplă cu Bucureștiul.

„Urmărim cu mare atenție modul în care rata de infectare evoluează. În acest moment, suntem în scenariul galben. Avem încredere și sperăm că vom rămâne în acest scenariul, cât timp măsurile aflate în vigoare sunt respectate în continuare cu strictețe”, a spus, joi, la Antena 3, Traian Berbeceanu.

Localitățile mai mici sunt mai afectate de noua metodă de calcul

„Odată cu aplicarea metodei noi de calcul a incidenței de contaminare, vreau să vă spun că orașele mari sunt puțin afectate. Fără aceste focare, incidența ar fi fost de 2,40 astăzi, cu focare este de 2,42. În măsură mai mare, vor fi afectate de modul acesta de calcul localitățile mici”, a explicat Berbeceanu.

Cookies