Prefectul Capitalei a anunţat numărul maxim de clienţi care pot fi prezenţi într-un magazin

07 apr. 2021
304 Afișari
Prefectul Capitalei a anunţat numărul maxim de clienţi care pot fi prezenţi într-un magazin

Prefectul Capitalei a anunţat, după întâlnirea cu retailerii, numărul maxim de clienţi care pot fi prezenţi într-un magazin în această perioadă în care există restricții cauzate de pandemie și de rata de incidență mărită din București.

Numărul maxim de clienţi care pot fi prezenţi într-un magazin. Alin Stoica, Prefectul Capitalei, a anunțat, după întâlnirea cu retailerii, că magazinele vor afişa la intrare numărul maxim de clienţi care pot fi simultan prezenţi în incinta acestora, în contextul noilor restricții.

De asemenea, toate magazinele mici vor respecta distanţarea de 2 metri între clienţi şi toate magazinele mari şi medii vor calcula clientela utilizând cota de cel puţin 7 metri pătraţi per client, pentru a limita posibilitatea aglomerării.

Stoica a adăugat că nu va fi o măsură unică obligatorie pentru toţi operatorii, iar până joi la prânz sunt aşteptate propuneri suplimentare pentru a diminua riscul de răspândire a coronavirusului.

Numărul maxim de clienţi care pot fi prezenţi într-un magazin. Declarația Prefectului Capitalei

”Toţi retailerii au luat măsuri pentru a limita posibilitatea de aglomerare, vor respecta toate magazinele mari/medii calculul clientelei utilizând cota de cel puţin 7 metri pătraţi per client. Toate magazinele mici vor respecta distanţarea de 2 metri între clienţi. Pentru claritate în aplicare, magazinele vor afişa la intrare numărul maxim de clienţi care pot fi simultan prezenţi un magazin. În funcţie de tipul de magazin şi de situaţia fiecărui operator, măsurile vor putea diferi, de la contor automat la intrare, contor manual, la număr de coşuri. Nu va fi o măsură unică obligatorie pentru toţi operatorii, dar fiecare va trebui să adopte o măsură care să ducă la respectarea numărului maxim de clienţi. Până mâine la prânz aşteptăm propuneri suplimentare”, a transmis miercuri Alin Stoica.

Cookies