ARHIVA B365

Predoiu: PSD şi Ponta au arătat că legea poate fi opţională. Au ARESTAT Constituția, Șova e liber!

Respingerea încuviinţării reţinerii şi arestării preventive pe numele lui Dan Şova a fost criticată de prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu, care a apreciat că votul de marţi din Senatul României arată că „legea poate fi opțională în România”, potrivit romaniatv.net.

Cătălin Predoiu a calificat votul în cazul Șova drept „o rușine națională”. „Prin acest vot, Senatul controlat de Ponta și condus de Tăriceanu a sfidat românii. Senatul lui Ponta a ignorat decizia Curții Constituționale și a încălcat Constituția. În Senatul lui Ponta, condus de Tăriceanu, a fost instaurată dictatura fărădelegii. În Senatul lui Ponta, condus de Tăriceanu, Constituția și CCR au fost ‘arestate’ preventiv. (…) Prin votul senatorilor, PSD și Ponta au arătat că legea poate fi opțională în România. Dacă ești membru PSD, prieten și fost partener de afaceri cu Ponta, legea se suspendă”, susține Predoiu într-un comunicat de presă.

În opinia sa, miza acestui vot depășește persoana lui Dan Șova. „Este vorba nu doar de posibila arestare preventivă a unui inculpat, ci și de dreptate, de recuperarea banilor furați, de încrederea în instituții și în buna lor funcționare, de credibilitatea și imaginea țării în fața partenerilor din UE și de intrarea în spațiul Schengen. Votul iresponsabil al PSD în cazul Șova nu afectează doar dorința normală de dreptate a românilor, ci lovește în mod direct viitorul și bunăstarea lor”, consideră prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu.

„(Alertă vot ridicare imunitate Șova)
Ponta și Tăriceanu au „arestat” preventiv Constituția. Șova e liber!

Românii vor aplicarea legii și anticorupție. O demonstrează sondajele de încredere în Justiție. Votul în cazul Șova este o rușine națională, și, prin acest vot, Senatul controlat de Ponta și condus de Tăriceanu a sfidat românii.

Senatul lui Ponta a ignorat decizia Curții Constituționale și a încălcat Constituția. În Senatul lui Ponta, condus de Tăriceanu, a fost instaurată dictatura fărădelegii. În Senatul lui Ponta, condus de Tăriceanu, Constituția și CCR au fost „arestate” preventiv. Constituția a fost arestată de Ponta, Șova este liber!

Scopul operațiunii „arestați Constituția, salvați-l pe Șova” este protecția Prim-ministrului Ponta față de Justiție.

Dan Șova este urmărit penal pentru 3 infracțiuni în legătură cu un posibil furt din bani publici prin intermediul casei de avocatură „Șova și asociații”, care l-a avut cândva colaborator pe avocatul (sic!) Ponta. În legătură cu acest dosar, procurorii anticorupție au cerut un vot pentru încuviințarea unei cereri de arestare preventivă a senatorului Șova. Sarcina Parlamentului era doar să constate că acuzațiile nu au legătură cu opiniile politice ale domnului Șova și să lase judecătorii să decidă dacă există motive sau nu pentru arestarea preventivă a domnului Șova.

Prin votul senatorilor, PSD și Ponta au arătat că legea poate fi opțională în România. Dacă ești membru PSD, prieten și fost partener de afaceri cu Ponta, legea se suspendă.

Miza acestui vot depășește persoana domnului Șova. Este vorba nu doar de posibila arestare preventivă a unui inculpat, ci și de dreptate, de recuperarea banilor furați, de încrederea în instituții și în buna lor funcționare, de credibilitatea și imaginea țării în fața partenerilor din UE și de intrarea în spațiul Schengen.

Votul iresponsabil al PSD în cazul Șova nu afectează doar dorința normală de dreptate a românilor, ci lovește în mod direct viitorul și bunăstarea lor”, a scris Predoiu pe Facebook.

Cererea ministrului Justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului social-democrat Dan Șova a fost respinsă, marți, de Senat, după reluarea votului în urma deciziei CCR care a declarat neconstituțională hotărârea Camerei Superioare a Parlamentului privind votul exprimat în 25 martie pe acest caz.

Senatorul Dan Șova a fost scăpat din nou de colegii senatori de încuviințarea reținerii și arestării preventive cerute de Direcția Națională Anticorupție. Rezultatul votului secret cu bile privind încuviințarea reținerii și arestării senatorului lui Dan Șova arată că numărul total de senatori prezenți în ședință a fost de 167. Au fost exprimate 140 de voturi, din care – voturi „pentru” 66, voturi „contra” 72 și două abțineri. Ca urmare, Senatul NU încuviințează reținerea și arestarea senatorului Dan Șova.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button