ARHIVA B365

Predoiu: Împlinirea proiectul lui Iohannis nu e posibilă fără asumarea guvernării în locul lui Ponta

Predoiu a prezentat, în calitate de premier desemnat al PNL, rezoluţia adoptată de Consiliul Naţional în ceea ce priveşte linia politică asumată de liberali pentru perioada următoare.

”În toată campania electorală am spus că Ponta este un pericol pentru România, şi poporul a înţeles că e un pericol pentru România. Pericolul a fost îndepărtat, dar este încă prezent. Astăzi Ponta este un obstacol în calea dezvoltării României, este un obstacol în calea investiţiilor, este un obstacol în calea reformării educaţiei şi sănătăţii, este un obstacol în calea împlinirii programului <>, propus şi votat în 14 noiembrie…în 16 noiembrie. Klaus Iohannis a oferit o şansă României, dar astăzi această şansă trebuie concretizată, astăzi suntem aici să creăm, să forjăm voinţa politică care să ducă Partidul Naţional la guvernare”, a declarat Predoiu, potrivit Mediafax. 

El a menţionat că nu este suficient ca PNL să facă opoziţie faţă de Guvernul condus de Victor Ponta.

”Avem în faţă o cale comodă, de a aştepta alegerile, de a aştepta ca Ponta şi partidul său să piardă teren, dar este o cale care refuză responsabilitatea, este o cale periculoasă, este o cale în care parteneriatul dintre PNL şi Klaus Iohannis nu va putea fi pus în aplicare. Ori, cheia dezvoltării României în anii care vin este acest parteneriat între preşedintele Iohannis şi PNL. Ne asumăm sau nu această responsabilitate”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL.

El şi-a exprimat convingerea că în Parlament ”glasul naţiunii şi interesul naţiunii” vor fi auzite, astfel încât să fie schimbat Guvernul Ponta.

”Fuziunea noastră va fi sprijinită, va fi consolidată dacă vom da această bătălie. Sabia care stă în teacă rugineşte. Dacă vrem să forjăm acest partid în victorie trebuie să ne ducem responsabilitatea până la capăt, trebuie să încercăm schimbarea guvernării”, a mai declarat Predoiu.

El a menţionat că în rezoluţia PNL se propune asumarea voinţei politice pentru schimbarea Guvernului Ponta.

Consiliul Naţional al PNL s- reunit, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, în prezenţa a peste 1000 de delegaţi, pentru a finaliza procesul de fuziune a filialelor vechiului PNL şi fostului PDL, dar şi pentru a adopta linia politică pe care o vor urma liberalii în acest an, în special în Parlament.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button