ȘTIRI

Președintele Traian Băsescu susține că acordul cu FMI a fost negociat prost

„Vreau sa termin cu un semnal. Sunt in posesia proiectului de scrisoare care a rezultat in urma negocierilor cu FMI. Am spus-o cred primul, este o negociere de proasta calitate, care nu da sanse de relansare economiei, este o negociere care va face pe cei ce vor primi o bruma de bani sa piarda prin cresteri de preturi mult mai mult decat primesc”, a spus seful statului, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Controceni.

Acesta a afirmat ca „cel mai grav” lucru este ca „masurile la care guvernul s-a angajat nu sunt nici in scrisoare foarte clar definite, lasa loc la mult arbitrariu si vor fi o frana pentru evolutia Romaniei”.

„Public rog guvernul sa analizeze posibilitatea de a renegocia obligatiile asumate si daca au nevoie de experienta mea le-o pun la dipsozitie”, a afirmat Traian Basescu, conform Hotnews. Presedintele a sustinut ca exista „solutii si sa-i ajutam pe cei cu cele mai mici venituri, si sa indexam pensiile, este prevazut in lege, dar si sa lasam economia, sa-i dam o sansa sa-si reia cresterea consistenta”, in conditiile in care o crestere economica de 1-2% „seamana a stagnare”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button