ȘTIRI

Președintele ICR a propus revocarea din funcție a directoarei ICR Paris, după gafa cu invitațiile

Reprezentantii Directiei de Comunicare a Institutului Cultural Roman au declarat miercuri, pentru Mediafax, ca ICR a luat act de concluziile discutiei pe acest subiect din cadrul Biroului Permanent al Senatului Romaniei, de luni, dar si de propunerile Comisiei de Politica Externa a Senatului, de marti.

„In urma dialogului purtat cu presedintele Senatului Romaniei, domnul Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Institutului Cultural Roman, domnul Lilian Zamfiroiu, in conformitate cu articolul 18, alineat (3) din Legea numarul 356/2003 privind infiintarea, organizarea si functionarea Institutului Cultural Roman, republicata, a propus marti, 10 februarie a.c., declansarea procedurii de revocare din functia de director al Institutului Cultural Roman de la Paris a doamnei Yvette Seraphina Ivona Fulicea”, se arata intr-un raspuns transmis, miercuri, de reprezentantii Directiei de Comunicare a Institutului Cultural Roman, conform Hotnews.ro.

Pe de alta parte, surse parlamentare au declarat, pentru Mediafax, ca solicitarea a ajuns, miercuri, la Biroul Permanent al Senatului.

Tot miercuri, o diplomată din cadrul ambasadei Române de la Paris a fost demisă de MAE, în urma acestui scandal.

Invitaţii unei recepţii organizate de Institutul Cultural Român şi Ambasada României la Paris au primit un e-mail mail mult decât nepoliticos de la directoarea ICR Paris. Aceasta le-a trimis, din greşeală, un „document” intern, în care invitaţii erau etichetaţi drept „scârbos” sau „indizerabil”. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button