Președintele „Cuțu Cuțu”: Câinii din parcul Tei fuseseră returnaţi pe stradă cu maşinile ASPA

de:
23 sept. 2013
0 afișări
Președintele

Marcela Pîslă a spus, la intrarea în sediul Parchetului instanţei supreme, unde a fost citată pentru audieri, că în 2008, câinii comunitari erau ridicaţi, pentru a fi sterilizaţi şi vaccinaţi de ONG-uri, după care erau „reteritorializaţi”, adică li se dădea din drumul pe stradă în zonele în care fuseseră prinşi, scrie Mediafax.

Ea a mai declarat că Asociaţia „Cuţu, cuţu” şi Asociaţia Caleidoscop, care au colaborat în acea perioadă, nu au nicio vină pentru moartea copilului. Ea a mai spus că acestor ONG-uri ar trebui să li se „ridice o statuie” pentru că, în lipsa activităţii lor, pe străzile Bucureştiului ar fi fost câteva mii de câini în plus.

„O statistică făcută de medicii veterinari relevă că, dintr-o căţea, şapte generaţii dau naştere la aproximativ 4.372 de câini. Asta ca să vă daţi seama cât de importante au fost sterilizările făcute de noi”, a declarat Pîslă.

Preşedintele Asociaţiei „Cuţu, cuţu” a mai adăugat reteritorializarea animalelor nu ar trebui să reprezinte un pericol şi că, în lipsa acesteia, adăposturile de câini ar deveni neîncăpătoare.

„Nu trebuie să ne mai temem de reteritorializare. Trebuie păstraţi în adăposturi câinii agresivi, iar cei blânzi trebuie lăsaţi pe stradă. Pentru a stabili care dintre câini sunt blânzi ar trebui să angajăm un etolog şi să ne ajutăm inclusiv cu dresorii de câini”, a declarat Marcela Pîslă.

Cookies