ARHIVA B365

Președintele CCR: Am un câine lup, este în grevă de trei zile și mă amenință

„Este practic aceeaşi lege care a mai fost la noi, noi am dat atunci o decizie, ei au revenit la noi, ăsta e jocul legislativ”, a spus Augustin Zegrean, la intrarea în sediul Curţii Constituţionale din Palatul Parlamentului, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă susţine eutanasierea şi dacă are câine, Augustin Zegrean a răspuns ironic: „Am câine lup, este în grevă de trei zile, a aflat ce se întâmplă şi mă ameninţă”.

Întrebat dacă a fost muşcat vreodată de un câine, Zegrean a spus că a fost muşcat „de o oaie”.

Preşedintele CCR a mai spus, întrebat dacă legea ar putea fi declarată neconstituţională, că va fi anunţată decizia la ora 14.00.

Curtea Constituţională ia în discuţie miercuri sesizarea în cazul Legii privind câinii fără stăpân, adoptată de Camera Deputaţilor în 10 septembrie, care stabileşte, printre altele, un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, iar dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să poată fi eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea.

Un grup de 30 de parlamentari din toate grupurile politice, cu excepţia UDMR, a atacat la Curtea Constituţională legea prin care a fost modificată şi completată Ordonanţa de urgenţă 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor.

Sute de persoane protestează în Parcul Izvor pentru salvarea câinilor fără stăpân. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button