Praktiker vrea să se retragă din România

de:
28 mart. 2012
0 Afișari
Praktiker vrea să se retragă din România

Firma austriacă de inverstiţii Maseltov, principalul acţionar al grupului german Praktiker, prezent şi în România, vrea să vândă operaţiunile retailerului de bricolaj din Europa de Est, potrivit lui Isabella de Krassny, manager de fond şi purtător de cuvânt al Maseltov, citată de cotidianul Financial Times Deutschland (FTD), scrie capital.

Cu o participaţie de 10%, Maseltov vrea ca la următoarea adunare generală să convingă şi alţi acţionari de necesitatea vânzării operaţiunilor, a declarat Isabella de Krassny. Al doilea acţionar ca mărime este firma austriacă de investiţii Semper Constantia cu 5,01% din acţiuni.

Praktiker a raportat o pierdere de 348 milioane de euro în primele nouă luni din 2011, faţă de un rezultat negativ de 100.000 de euro în urmă cu un an. Pentru trimestrul al treilea, retailerul a anunţat pierderi de 26 milioane de euro, comparativ cu profit de aproape 12 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Praktiker are în România o reţea de 27 de magazine, la fel ca la sfârşitul lui 2010. Vânzările nete ale Praktiker în România au scăzut cu 24,4% în primele nouă luni ale anului trecut, la 116,1 milioane de euro, în contextul condiţiilor economice dificile, a anunţat grupul german de bricolaj. În trimestrul al treilea, vânzările Praktiker în România au scăzut cu 17%, la 47,4 milioane de euro.

Pe piaţa românească de bricolaj, estimată la circa 1,7 miliarde de euro, Praktiker concurează cu Dedeman, Bricostore, Arabesque, bauMax, Ambient, Hornbach, Obi, Mr. Bricolage şi Leroy Merlin.