Pragul critic de 6 la mie a fost depășit în București. Prefectul Capitalei a făcut anunțul

23 mart. 2021
174 Afișari
Pragul critic de 6 la mie a fost depășit în București. Prefectul Capitalei a făcut anunțul

Pragul critic de 6 la mia de locuitori a fost depășit în București. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a făcut anunțul. Prefectul a declarat că, în aceste condiții, cere tuturor membrilor comitetului municipal pentru situații de urgență să îi trimită propuneri pentru a ține sub control situația pandemică, potrivit Digi24.

Pragul critic de 6 la mie a fost depășit în București

Prefectul Capitalei a anunțat rata de incidență de 6,22 la mia de locuitori, faţă de 5,67, cât a fost ieri în București.

În aceste condiţii, se aşteaptă ca în curând autorităţile să anunţe dacă se va institui carantina sau nu în Capitală.

În același timp, Prefectul Capitalei așteaptă raportul analizei de risc de la DSP.

Prefectul va convoca CMBSU.

Prefectul Capitalei a făcut anunțul

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat luni pentru DigiFM că depășirea incidenţei de 6 cazuri la mia de locuitori nu înseamnă că Bucureştiul va intra în mod automat în carantină. Potrivit acestuia, carantina este doar una dintre măsurile posibile, având în vedere că aceasta este prevăzută de lege.

„Sunt mai multe măsuri – asta am discutat şi cu colegii specialişti. Trebuie să aşteptăm ca specialiştii să se pronunţe, în funcţie de situaţie şi în funcţie de analiza pe care o vor face. (…)

Nu înseamnă că la 6 cazuri la mie, Capitala intră automat, legea nu prevede un astfel de mecanism. Legea spune că orice fel de măsură trebuie luată odată la propunerea specialiştilor – DSP sau INSP, depinde de gradul de acoperire al măsurii (…) – după care intervine o şedinţă de comitet de situaţii de urgenţă, care este un organ colegial, se discută acolo şi se ia o decizie. Dacă măsura este mai severă, gen carantină, atunci intervine DSU şi dă un ordin prin care se confirmă. Dacă măsura priveşte două judeţe, atunci trebuie să ajungem şi în CNSU”, a afirmat el, potrivit sursei citate.

Luni, numărul cazurilor noi COVID-19 era de 1.446 în Capitală, potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

Cookies