Praf și pietriș cât să umpli un TIR. Primăria Sectorului 6 a început curățenia pe Bulevardul Prelungirea Timișoara

13 mai 2023
3402 Afișari
Praf și pietriș cât să umpli un TIR. Primăria Sectorului 6 a început curățenia pe Bulevardul Prelungirea Timișoara
Praf și pietriș cât să umpli un TIR. Primăria Sectorului 6 a început curățenia pe Bulevardul Timișoara | Sursă foto: Primăria Sectorului 6

A început curățenia pe Bulevardul Prelungirea Timișoara din Sectorul 6. TIR-urile au început să fie mutate, iar de sub acestea s-au adunat roabe întregi de mizerie.

Bulevardul Prelungirea Timișoara: 2 roabe de praf și pietriș de sub un TIR

Vineri, 13 mai 2023, primarul Ciprian Ciucu a anunțat că parcarea TIR-urilor pe Bulevardul Prelungirea Timișoara nu va mai fi permisă. Primăria Sectorului 6 a preluat administrarea arterei de la PMB, iar întreaga zonă va fi reamenajată.

Încă de noaptea trecut, TIR-urile au început să fie mutate, unul câte unul, din zona respectivă. Ulterior, a început curățarea bulevardului.

La bordură, acolo unde spațiul a fost mereu ocupat de camioane, era o mizerie de nedescris. Asfaltul era acoperit de un strat gros de pământ, transmite Primăria Sectorului 6.

Administrația publică a anunțat că roabe întregi de praf și pietriș au fost strânse de zona respectivă.

Doar de sub un singur TIR am adunat două roabe.

Cu toate că anumite vehicule au fost mutate, bulevardul nu a fost încă complet eliberat. Există încă anumiți șoferi care nu au mutat TIR-urile. De asemenea, anumite persoane au plecat și au lăsat spatele cabinei în zona.

Tone de praf pe Bulevardul Timișoara
Tone de praf pe Bulevardul Timișoara | Sursă foto: Primăria Sectorului 6

Polițiștii locali vor amenda șoferii ce parchează neregulamentar

În ultimii 10 ani, Bulevardul Prelungirea Timișoara a devenit o adevărat parcare pentru TIR-uri. Aici își lasă vehiculele șoferii ce așteaptă să intre în vamă. Primăria Sectorului 6 a anunțat că acest lucru nu va mai fi permis, iar cei ce nu respectă acest lucru vor fi amendați de Poliția Locală.

Pentru a preveni parcarea TIR-urilor în zonă, PS6 va lua următoarele măsuri:

  • Semnele de circulație cu „Oprire Interzisă” vor fi remontate de ADPDU Sector 6,
  • Se vor da amenzi șoferilor ce nu respectă indicatoarele,
  • Zona va fi amenajată.

Administrația publică a dispus realizarea unui studiu de fezabilitate, pentru a reface bulevardul cu: trotuare, piste de biciclete, tramvai și tramă stradală.

Cookies