Pozele făcute din cer costă 200 de euro în Bucureşti

de:
03 apr. 2011
0 Afișari
Pozele făcute din cer costă 200 de euro în Bucureşti

Pentru realizarea unor fotografii speciale, tinerii au nevoie de un mikrokopter cu opt motoraşe, controlat prin radiotransmisie şi un aparat digital ataşat. Pentru întreaga operaţiune este este nevoie de două persoane, una care să dirijeze aparatul în aer, iar cealaltă urmăreşte pe un display imaginile pe care camera le surprinde la înălţime, notează Evenimentul Zilei.

Tinerii au investit circa 8.000 de euro pentru mikrokopter şi pentru aparate digitale. Laurenţiu Bălăceanu, cel care a venit cu ideea unei astfel de afaceri spune că în 2008, în perioada boom-ului imobiliar, aveau multe cereri pentru fotografierea aeriană a cartierelor rezidenţiale, a terenurilor. Cum piaţa auto era în creştere atunci, solicitările veaneau şi din partea proprietarilor de parcuri auto, care cereau fotografierea de sus a parcurilor auto. Ulterior, cei patru bucureşteni au început colaborările pentru evenimente: târguri sau nunţi. Bălăceanu poate ţine în aer elicopterul miniatural maxim 10 minute pentru un set de fotografii sau pentru o filmare. Însă, costurile pentru 10 poze ajung la 200 de euro.

De multe ori, tinerii fotografiază din plăcere. Când şi-au pus fotografiile pe site, cu Stadionul „Lia Manoliu” din Bucureşti sau cu Pasajul Basarab aproape terminat, imaginile pe care le-au făcut ei au ajuns pe prima pagină a ziarelor.

Cookies