Știri București

Povești din tinerețea lui Nicușor Dan. Cariera de gamer a primarului s-a încheiat când avea 25 de ani: Am jucat 16 ore pe zi timp de trei zile

Povești din tinerețea lui Nicușor Dan, spuse chiar de edilul Capitalei în timpul unei conferințe de presă de joi. Se pare că edilul nu a avut o carieră strălucită de gamer, iar aceasta s-a încheiat subit când avea 25 de ani și ajunsese să joace 16 ore pe zi.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a recunoscut, joi, în cadrul unei conferințe de presă că în tinerețe nu a fost mare gamer, cu toate că a avut la un moment dat chiar și o firmă de calculatoare, și cariera sa în jocuri s-a încheiat subit, când avea 25 de ani, cu faimosul joc Tetris din anii 1990.

Jocul Tetris, preferat de Nicușor Dan

Tetris a fost un joc pe care toată lumea îl juca în anii 1990, reușind să facă pur și simplu valuri în perioada respectivă. Se pare că că acesta a reușit să îl prindă și pe edilul Nicușor Dan, care spunea că ajunsese aproape dependent de el.

Anunțul lui Nicușor Dan

Primarul Capitalei a transmis azi că în București urmează să fie organizat unul dintre cele mai mari evenimente internaţional de sporturi electronice din 2021, cu premii de peste 40 de milioane de euro, din care 16% vor ajunge în bugetul local.

În timpul conferinței, Nicușor Dan a fost întrebat de jurnaliști, în contextul respectiv, cu privire la jocurile electronice pe care le preferă.

Fostul matematician și ONG-ist a povestit că la 25 de ani se juca pe Tetris, însă atunci când a început să îi consume tot timpul a renunțat imediat la el.

„Am jucat când aveam 25 de ani, am jucat Tetris, 16 ore pe zi, timp de trei zile. Şi de atunci, gata!”, a povestit Nicușor Dan.

Cel mai mare campionat de sporturi electronice din lume se joacă la București

Nicușor Dan a anunțat joi organizarea celui mai mare eveniment internaţional de sporturi electronice din 2021. Este vorba despre o competiţie care se va desfăşura pe Arena Naţională în perioada 12-17 octombrie.

„Trebuie să folosim oportunităţile şi avantajele competitive pe care le avem. Arena Naţională este unul din avantajele competitive pe care Bucureştiul le are.

Sunt fericit să vă anunţ că am încheiat un acord cu firma americană Valve pentru organizarea celui mai mare eveniment internaţional de sporturi electronice din acest an. Este o competiţie care se va desfăşura aici, pe Arena Naţională, în a doua decadă a lunii octombrie, 12-17 octombrie.

Este o competiţie care va fi vizionată undeva în jur de 80 de milioane de oameni din întreaga lume. Este o competiţie cu premii de 40 de milioane de dolari, din care 16% merg la bugetul statului român, sub formă de impozite. Pentru comparaţie, premiile de la Wimbledon din acest an sunt de 48 de milioane de dolari. Este evenimentul de sporturi electronice cu cel mai mare premiu din istorie”, a transmis Nicușor Dan joi.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button